Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εισβολή μπράβων στην παράσταση Ζαραλίκου - Σφοδρές πολιτικές αντιδράσεις

Εισβολή μπράβων στην παράσταση Ζαραλίκου - Σφοδρές πολιτικές αντιδράσεις
Όπως κατήγγειλε ο Χριστόφορος Ζαραλίκος η Σάσα Σταμάτη και οι «μπράβοι» που τη συνόδευαν, διέκοψαν την παράσταση
Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η εισβολή μπράβων στην παράσταση του Χριστόφορου Ζαραλίκου, με το ζήτημα να λαμβάνει και πολιτικές διαστάσεις.
Όπως κατήγγειλε ο Χριστόφορος Ζαραλίκος η δημοσιογράφος Σάσα Σταμάτη, η οποία εργάζεται στην εφημερίδα Παραπολιτικά του Βαγγέλη Μαρινάκη, και «μπράβοι» που τη συνόδευαν, διέκοψαν την παράστασή του και τους πέταξε έξω το κοινό,

Στο βίντεο που δημοσιεύθηκε,  φαίνεται ομάδα ανδρών και η δημοσιογράφος Σάσα Σταμάτη να έχουν ανέβει στη σκηνή και να έχουν διακόψει την παράσταση του κωμικού «1821-2021, Διακόσια Χρόνια Δανεικά», διαμαρτυρόμενοι για τα σατιρικά σχόλια σε βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη.

«Στην χώρα που είσαι πρωθυπουργός @kmitsotakis μπαίνουν μπράβοι σε θέατρο για να σταματήσουν την παράσταση και τους πετάει έξω το κοινό. Δεν αντέχουμε τόσο φιλελευθερισμό πια», αναφέρει σε σχόλιό του στο Twitter ο ηθοποιός.


Καταδικάζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ότι η κοινωνία μας έχει εμπεδώσει την ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης και της σάτιρας.
«Κάθε απόπειρα, έργω ή λόγω, βίαιης παρεμπόδισης της είναι ανεπίτρεπτη και καταδικαστέα, πόσω μάλλον όταν έχει χαρακτηριστικά αυτοδικίας» αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.


ΣΥΡΙΖΑ: Ζήτημα Δημοκρατίας, να τοποθετηθεί το σύνολο του πολιτικού κόσμου

«Εχθές κατά την παράσταση του κωμικού Χριστόφορου Ζαραλίκου "200 χρόνια δανεικά" μία ομάδα τραμπούκων με επικεφαλής τηλεπαρουσιάστρια προσπάθησε να την διακόψει όταν σατιρίστηκε συγκεκριμένος επιχειρηματίας των media.
Το αποτέλεσμα ήταν οι παρόντες θεατές να αγανακτήσουν βγάζοντας έξω από το θέατρο την τηλεπαρουσιάστρια και τους τραμπούκους».
Αυτό υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωσή του για το περιστατικό διακοπής παράστασης και προσθέτει: «Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου παραπέμπουν σε σκοταδιστικές περιόδους, όπου με μαφιόζικες επιθέσεις εγκάθετοι καταδίωκαν δημοκρατικούς πολίτες και ανθρώπους της Τέχνης».
Τονίζει επίσης ότι «επειδή, για λόγους που όλοι καταλαβαίνουμε, δεν υπάρχει περίπτωση ο κ. Μητσοτάκης να ασχοληθεί με την επικίνδυνη αυτή εξέλιξη, περιμένουμε από την ελληνική αστυνομία και την ελληνική δικαιοσύνη να πράξουν τα δέοντα άμεσα, προστατεύοντας την ελευθερία της έκφρασης και την καλλιτεχνική δημιουργία».
«Επίσης το σύνολο του πολιτικού κόσμου θα πρέπει να τοποθετηθεί απέναντι στα γεγονότα γιατί είναι ζήτημα, πρωτίστως, Δημοκρατίας», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ζαχαριάδης: Η λογοκρισία δεν θα περάσει


«Η διακοπή της παράστασης του Χριστόφορου Ζαραλίκου όπως και κάθε παράστασης είναι ντροπιαστική και επικίνδυνη.
Άλλο ένα σημάδι παρακμής.
Η καθεστωτική νοοτροπία απο τους υποκινητές των επεισοδίων δεν είναι ανεκτή.
Η λογοκρισία δεν θα περάσει, η τέχνη και η ελευθερία θα νικήσουν», αναφέρει ο βουλευτής και τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Κώστας Ζαχαριάδης.
Από την πλευρά του, ο Αν. Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής Ανατολικής Αττικής, Πάνος Σκουρολιάκος αναφέρει:
Χθες, για άλλη μία φορά, η κοινή γνώμη παρακολούθησε εμβρόντητη να διακόπτεται παράσταση, επειδή δεν άρεσε σε κάποιους η σάτιρα του ηθοποιού και stand up comedian Χριστόφορου Ζαραλίκου.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η σάτιρα και η πολιτική κριτική στοχοποιούνται, αλλά είναι η πρώτη φορά που διακόπτεται κατά την διάρκειά της μία παράσταση από «αγανακτισμένους πολίτες» και τηλεπερσόνες.
Αυτή την εποχή ο σύγχρονος πολιτισμός περνά βαθιά κρίση εξαιτίας της πολιτικής που εφαρμόζουν ο Πρωθυπουργός και η Υπουργός Πολιτισμού.
Τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση πως η πολιτιστική δημιουργία αποτελεί πηγή δημοκρατίας και δεν επιτρέπεται σε κανέναν να την παρεμποδίζει.
Είναι χρέος όλων μας να προστατέψουμε την πολιτιστική δημιουργία. Είναι ζήτημα δημοκρατίας.

ΚΚΕ: Σημάδι τεράστιας σήψης

«Σημάδι τεράστιας σήψης κι αυταρχισμού η διακοπή θεατρικών παραστάσεων από δήθεν "αγανακτισμένους" σε ρόλο "μπράβου", επειδή διάφοροι επιχειρηματικοί, πολιτικοί ή άλλοι παράγοντες ενοχλούνται από τη σάτιρα των καλλιτεχνών.
Το γεγονός ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Πολιτισμού δεν έχουν ακόμη τουλάχιστον καταδικάσει το γεγονός, δείχνει την ανοχή τους απέναντι σε τέτοια φαινόμενα», αναφέρει το ΚΚΕ, σε σχόλιό του, για τη διακοπή παράστασης του Χριστόφορου Ζαραλίκου.

ΜέΡΑ 25: Αναλώσιμοι οι συνεχιστές της ΧΑ

«Η προκλητική διακοπή παράστασης του #Ζαραλικος από αυτόκλητη ( ; ) ομάδα «υπερασπιστών Μαρινάκη» με επικεφαλής τηλεπερσόνα δείχνει ότι πάντα θα υπάρχει ένας Παναγιώταρος για τη βρώμικη δουλειά. Ευχόμαστε σύντομα να διαπιστώσουν κι αυτοί οι συνεχιστές της ΧΑ πόσο αναλώσιμοι είναι», αναφέρει το ΜέΡΑ25.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης