Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Η Omicron… των εμβολιασμένων – Μελέτη από την Νότια Αφρική προειδοποιεί ότι υπό όρους ξεπερνάει φυσική ανοσία και εμβόλια

Η Omicron… των εμβολιασμένων – Μελέτη από την Νότια Αφρική προειδοποιεί ότι υπό όρους ξεπερνάει φυσική ανοσία και εμβόλια
Τι δείχνει μελέτη από την Νότια Αφρική; - Η Omicron αντιστέκεται σε φυσική ανοσία και… εμβόλια
Σχετικά Άρθρα

Η παράλλαξη Omicron μπορεί να χαρακτηριστεί και… πανδημία των εμβολιασμένων αφού κατά συντριπτικό βαθμό, εμβολιασμένοι ταξιδεύουν και εμβολιασμένοι μεταφέρουν την νέα μετάλλαξη από την Αφρική στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και διεθνώς…

Το παράδειγμα της Ολλανδίας…

Οι ολλανδικές υγειονομικές αρχές δήλωσαν ότι οι περισσότεροι από τους 62 ανθρώπους που βρέθηκαν θετικοί στον COVID-19 μετά την άφιξή τους σε δύο πτήσεις από τη Νότια Αφρική την περασμένη εβδομάδα είχαν εμβολιαστεί, ζητώντας να γίνονται tests πριν από την πτήση, ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού.
Επιπλέον και οι 14 επιβάτες που αργότερα διαπιστώθηκε ότι είχαν μολυνθεί με την παραλλαγή Omicron ήταν πλήρως εμβολιασμένοι, δήλωσαν αξιωματούχοι υγείας της Ολλανδίας.
Σύμφωνα με τους κανόνες που ίσχυαν εκείνη την εποχή, περισσότεροι από 600 επιβάτες που μπόρεσαν να επιβιβαστούν στις πτήσεις της αεροπορικής εταιρείας KLM από το Γιοχάνεσμπουργκ και το Κέιπ Τάουν στις 26 Νοεμβρίου είτε με απόδειξη εμβολιασμού είτε με πρόσφατα αρνητικά αποτελέσματα τεστ COVID-19.
Ένας εκπρόσωπος της υγειονομικής αρχής στο Kennemerland, στο οποίο βρίσκεται το αεροδρόμιο Schiphol, είπε ότι «περίπου το 90%» όσων βρέθηκαν θετικοί ήταν εμβολιασμένοι.

Τι δείχνει μελέτη από την Νότια Αφρική; - Η Omicron αντιστέκεται σε φυσική ανοσία και… εμβόλια

Η Omicron η νέα παραλλαγή του covid 19 φαίνεται να μειώνει την αποτελεσματικότητα της φυσική ανοσίας που όπως έχει αποδειχθεί από άλλες μελέτες είναι ανώτερη της ανοσίας που δημιουργούν τα εμβόλια.
Οι επιστήμονες στην Νότια Αφρική ανέλυσαν δεδομένα επιτήρησης και λένε ότι οι αριθμοί δείχνουν ότι ο κίνδυνος επαναμόλυνσης τριπλασιάστηκε μεταξύ των αρχών Οκτωβρίου και του τέλους Νοεμβρίου 2021.
«Βρίσκουμε στοιχεία μιας σημαντικής και συνεχιζόμενης αύξησης του κινδύνου επαναμόλυνσης που σχετίζεται με το χρονοδιάγραμμα εμφάνισης της παραλλαγής Omicron στη Νότια Αφρική», έγραψε η καθηγήτρια Juliet Pulliam, διευθύντρια του Νοτιοαφρικανικού Κέντρου Επιδημιολογικής Μοντελοποίησης και Ανάλυσης, σε μελέτη.
Οι επιστήμονες άντλησαν στοιχεία από αρχεία σχεδόν 2,8 εκατομμυρίων ανθρώπων που βρέθηκαν θετικοί στον COVID-19 τουλάχιστον 90 ημέρες πριν από τις 27 Νοεμβρίου.
Από αυτούς τους ανθρώπους, 35.670 ήταν ύποπτοι για εκ νέου μόλυνση.
Η γονιδιωματική δειγματοληψία έδειξε ότι η παραλλαγή Omicron ήταν παρούσα στη Νότια Αφρική έως τις 8 Νοεμβρίου, πάνω από μία εβδομάδα μετά την εμφάνιση της στην Νιγηρία.
Τα δεδομένα δείχνουν ωστόσο ότι ο κινητός μέσος όρος 7 ημερών των ύποπτων επαναμολύνσεων, ήταν 250,7 και εξακολουθεί να είναι χαμηλότερος από το ανώτατο όριο των 349,1 που παρατηρήθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου.
Ωστόσο, ο μέσος όρος αυξάνεται.
Τα δεδομένα επιτήρησης δεν ανέλυσαν την κατάσταση εμβολιασμού όσων βρέθηκαν θετικοί, αφήνοντας τους επιστήμονες αβέβαιους εάν η μείωση της προστασίας θα παρατηρηθεί και στους εμβολιασμένους.
«Δεν έχουμε πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση εμβολιασμού των ατόμων στο σύνολο δεδομένων μας και επομένως δεν μπορούμε να κάνουμε καμία αξιολόγηση για το εάν η Omicron αποφεύγει επίσης την ανοσία που προέρχεται από το εμβόλιο».
Ωστόσο μελέτες στο Ισραήλ έχουν αποδείξει ότι τα αντισώματα που προκαλεί η φυσική ανοσία είναι πολύ ισχυρότερα από τα αντισώματα που προκαλεί ο εμβολιασμός.

Ορισμένοι επιστήμονες αμφισβητούν τα ευρήματα….

Δεν μπορεί να ειπωθεί ότι οι επαναμολύνσεις ήταν Omicron λόγω έλλειψης αλληλουχίας, έγραψε στο Twitter ο Dr Muge Cevik, ειδικός σε μολυσματικές ασθένειες με έδρα το Πανεπιστήμιο του St. Andrews.
«Ο αυξημένος κίνδυνος επαναμόλυνσης είναι εύλογος, αλλά φαίνεται πολύ νωρίς για να εκτιμηθεί ο σχετικός κίνδυνος».
Τα κρούσματα COVID-19 στη Νότια Αφρική αυξάνονται ραγδαία τις τελευταίες εβδομάδες, προκαλώντας ανησυχία παγκοσμίως για την παραλλαγή Omicron.
Οι αξιωματούχοι ανέφεραν 11.535 νέα κρούσματα COVID-19 στις 2 Δεκεμβρίου, αύξηση 25% από την προηγούμενη ημέρα και 98% από τις 2 Νοεμβρίου.
Αν και χρειάζεται χρόνος για τη λήψη και την αξιολόγηση της αλληλουχίας δειγμάτων, «φαίνεται ότι υπάρχει υπεροχή της μετάλλαξης Omicron», είπε η Anne von Gottberg, μικροβιολόγος του Εθνικού Ινστιτούτου Μεταδοτικών Ασθενειών της Νότιας Αφρικής, στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγεία.
Οι ερευνητές είπαν επίσης ότι η φυσική ανοσία πιθανότατα εξακολουθεί να παρέχει προστασία από σοβαρές ασθένειες.
«Πιστεύουμε ότι εξακολουθούν να προστατεύονται από σοβαρές ασθένειες και συμπτωματική ασθένεια που απαιτεί εισαγωγή», δήλωσε η von Gottberg.
«Πρέπει να περιμένουμε μια ή δύο εβδομάδες περισσότερο για να δούμε τι συμβαίνει με τα νέα κρούσματα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης