Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πράσινο φως για εμβολιασμό παιδιών 5 έως 11 ετών - Στους 4 μήνες και όχι στους 6 μήνες η γ' δόση

Πράσινο φως για εμβολιασμό παιδιών 5 έως 11 ετών - Στους 4 μήνες και όχι στους 6 μήνες η γ' δόση
Η δοσολογία του εμβολίου για τα παιδιά μειώθηκε στα 10 μικρογραμμάρια ανά ένεση, είναι δηλαδή τρεις φορές χαμηλότερη από την τυπική δόση

Θέμα χρόνου θεωρείται πλέον η έναρξη των εμβολιασμών και στα παιδιά 5 έως 11 ετών καθώς η Επιτροπή Εμβολιασμού άναψε το πράσινο φως.
Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανακοίνωσε ότι ο εμβολιασμός των παιδιών θα αρχίσει μόλις έρθουν στην Ελλάδα οι παρτίδες των εμβολίων, οπότε και θα ανοίξει η σχετική πλατφόρμα για το κλείσιμο των ραντεβού.
Υπενθυμίζεται ότι η δοσολογία του εμβολίου για τα παιδιά μειώθηκε στα 10 μικρογραμμάρια ανά ένεση, είναι δηλαδή τρεις φορές χαμηλότερη από την τυπική δόση.
Η μελέτη αποτελεσματικότητας από τη λοίμωξη μετά την έκθεση έδειξε ότι από τα 2.000 παιδιά, που δεν είχαν περάσει λοίμωξη τα 1.305 που είχαν εμβολιαστεί, νόσησαν τρία, όταν ήρθαν σε επαφή με τον ιό. Από τα 663 που πήραν εικονικό εμβόλιο νόσησαν τα 16. Με αυτά τα νούμερα, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου φτάνει στο 90,7% ενώ οι παρενέργειες ήταν ήπιες. Γι' αυτό και ο ΕΜΑ ενέκρινε τη χορήγησή του.

Σύντμηση χρόνου για τη γ' δόση

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι έχει τεθεί από την κυβέρνηση στην επιτροπή το ερώτημα για να υπάρξει σύντμηση του χρόνου του εξαμήνου για την ενισχυτική δόση ώστε η τρίτη δόση να γίνεται στο τετράμηνο και σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμια Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, εντός των επόμενων 24ωρων θα υπάρξει και η επίσημη απόφαση της Επιτροπής Εμβολιασμού.
Ήδη όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους μετά την ανακοίνωση του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού ήδη έχουν κλειστεί 25.000 ραντεβού για την α’ δόση. Η δυνατότητα εμβολιασμού του Δεκεμβρίου ξεπερνάει τα 3 εκατομμύρια εμβολιασμούς τόνισε.
Αναφορικά με την αναμνηστική δόση, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε πως έχουν εμβολιαστεί περίπου 1,5 εκατ. πολίτες και έχουν κλειστεί 900.000 περίπου ραντεβού, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 70% των δικαιούχων.
Τέλος όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους προτεραιότητα θα δοθεί στα ραντεβού της α’ δόσης ώστε οι πολίτες να μπορούν να εμβολιάζονται άμεσα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης