Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Λινού: Ακραίο μέτρο ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στους άνω των 60 ετών

Λινού: Ακραίο μέτρο ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στους άνω των 60 ετών
Άλλο να βάζεις πρόστιμο σε έναν υψηλοσυνταξιούχο και άλλο σε έναν αγρότη είπε η κα.Λινού
Σχετικά Άρθρα

Για ακραίο μέτρο όσον αφορά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους άνω των 60 ετών έκανε λόγο η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθηνά Λινού, η οποία είπε πως πρέπει να μελετηθεί αν θα είναι αποδοτικό αυτό το μέτρο.
«Είναι άλλο να βάζεις πρόστιμο σε έναν υψηλοσυνταξιούχο κι άλλο σε έναν αγρότη.
Πρέπει να δούμε αν θα έχει αποτελεσματικότητα, για την κοινωνική συνοχή» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 η κα.Λινού, η οποία ανέφερε πως αρχίζει από σήμερα ενημερωτική εκστρατεία, επισημαίνοντας πως από την εφαρμογή της σε 22 περιφέρειες, αυξήθηκαν τα ραντεβού εμβολιασμών.
Κληθείσα να διαχωρίσει το μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού με το πρόστιμο των 100 ευρώ, η κα.Λινού είπε πως «τα βάζει μαζί» εκτιμώντας πως, «είναι άλλο να δίνεις κίνητρα, άλλο τιμωρίες και άλλο να παρεμβαίνεις στο σώμα του ανθρώπου», για να εκφράσει την πεποίθηση ότι «είμαστε λίγο πριν κάνουμε επιθετική παρέμβαση».
«Είναι ακραίο γιατί το μόνο επόμενο που μας μένει είναι να πιάνουμε τον κόσμο και να τον εμβολιάζουμε με τη βία» υποστήριξε η καθηγήτρια, η οποία έκρινε ως θετική την αύξηση στα ραντεβού που σημειώθηκε αμέσως μετά την ανακοίνωση του μέτρου.
«Μακάρι να αποδειχθεί και να εδραιωθεί.
Το θέμα είναι αν υπάρχουν κι άλλες συνέπειες στην κοινωνική συνοχή.
Θα πρέπει να σκεφτούμε αν η διασπορά γίνεται από τους άνω των 60 ή από τους νέους ή από τα παιδιά» είπε η κα.Λινού, αναφέροντας πως «θα πρέπει να επιτείνουμε τα μέτρα ατομικής προστασίας και φυσικά του εμβολιασμού, γιατί αν έρθει η Omicron θα έχουμε έξαρση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης