Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τζανάκης: Αν οι άνω των 60 ετών εμβολιαστούν, οι θάνατοι από covid θα μειωθούν 7 με 8 φορές

Τζανάκης: Αν οι άνω των 60 ετών εμβολιαστούν, οι θάνατοι από covid θα μειωθούν 7 με 8 φορές
Ίσως θα έπρεπε το μέτρο αυτό να είχε ληφθεί νωρίτερα, είναι δύσκολη απόφαση είπε ο κ.Τζανάκης
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως εάν οι άνω των 60 ετών εμβολιαστούν, οι θάνατοι λόγω της covid θα μειωθούν 7 με 8 φορές διατύπωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Ν. Τζανάκης, ο οποίος εκτίμησε πως ενδεχομένως αυτό το μέτρο θα έπρεπε να είχε ληφθεί νωρίτερα, αν και αναγνώρισε ότι πρόκειται για μια δύσκολη απόφαση.
«Το Νοέμβριο είχαμε 2.145 θανάτους.
Από αυτούς τους θανάτους, οι 1.785 ήταν θάνατοι σε ασθενείς άνω των 65 ετών.
Αν πάμε πάνω από την ηλικία των 60 ετών προσεγγίζουν το 91%.
Εννέα στους 10 ανθρώπους οι οποίοι προσβάλλονται και διασωληνώνονται ή πεθαίνουν είναι άνω των 60 ετών.
Από αυτούς, το 90% είναι ανεμβολίαστοι.
Αν αυτοί οι άνθρωποι εμβολιαστούν στο 100% ή κοντά στο 99%, οι θάνατοι θα πέσουν 7 με 8 φορές», είπε μιλώντας στο Mega ο κ. Τζανάκης, ο οποίος αναφερόμενος στην περαιτέρω επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, είπε πως είναι μία απόφαση που πρέπει να ληφθεί, ωστόσο θα δημιουργήσει πρακτικό πρόβλημα ή και θέματα εθνικής ασφάλειας.
«Μπορεί να δημιουργηθεί θέμα λειτουργίας του κράτους, όπως συνέβη και με τους υγειονομικούς» τόνισε ο κ.Τζανάκης, υπογραμμίζοντας πως λόγω του κατακλυσμού του ΕΣΥ από περιστατικά covid, το σύστημα υγείας είναι πιεσμένο και δεν μπορεί να εξυπηρετήσει λοιπά περιστατικά που δεν έχουν σχέση με τον Covid, όπως για παράδειγμα ασθενείς με καρκίνο.
«Αυτοί οι άνθρωποι απασχολούν το υγειονομικό σύστημα, το κάνουν μονοθεματικό, και άνθρωποι που έχουν προβλήματα όπως καρκίνο ή για επείγουσα διαχείριση μίας σοβαρής νόσου, περιμένουν στην ουρά.
Το υγειονομικό σύστημα δεν μπορεί να ανταποκριθεί αυτή τη στιγμή στον χρόνο που πρέπει, με συνέπεια πολλοί άνθρωποι να έχουν πρόβλημα χρόνιων νοσημάτων και να μη βρίσκουν λύση αυτή τη στιγμή.
Αυτό το πράγμα είναι ανήθικο έως ένα σημείο» είπε ο κ.Τζανάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης