Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εξαδάκτυλος: Υπάρχουν αντιφάσεις στα μέτρα κατά της covid – Οι ανεμβολίαστοι να βρεθούν προ των ευθυνών τους

Εξαδάκτυλος: Υπάρχουν αντιφάσεις στα μέτρα κατά της covid – Οι ανεμβολίαστοι να βρεθούν προ των ευθυνών τους
Εάν δεν τηρήσουμε τα μέτρα, θα είμαστε σε αυτόν τον φαύλο κύκλο υποστήριξε ο κ.Εξαδάκτυλος
Σχετικά Άρθρα

Για αντιφάσεις στα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της covid έκανε λόγο ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο οποίος είπε ότι οι μη εμβολιασμένοι πολίτες πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Εξαδάκτυλος εμμέσως επανέλαβε την πρόταση του να αναλάβουν ένα μέρος των δαπανών για την νοσηλεία τους οι ανεμβολίαστοι έναντι του κορωνοϊού πολίτες, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «θα πρέπει να βρεθούν προ των ευθυνών τους όσοι δεν εμβολιάζονται».
«Αν συνεχίσουμε έτσι, θα βρεθούμε ενώπιον πρωτόγνωρων καταστάσεων, που το δημόσιο σύστημα θα καλύπτει όλους τους ασθενείς με κορωνοϊό, ανεξαρτήτως εισοδήματος, ενώ πολίτες, επίσης ανεξαρτήτως εισοδήματος, αν έχουν χρήματα ή αν χρειαστεί θα δανείζονται, για να καταφεύγουν στον ιδιωτικό τομέα πχ. για ένα κάταγμα.
Δεν είναι απεριόριστες οι δυνατότητες του ΕΣΥ ούτε και του ιδιωτικού τομέα.
Όλοι είμαστε σε μια πρωτόγνωρη διαδικασία, δεν υπάρχει εγχειρίδιο ούτε παγκόσμια σταθερά για την αντιμετώπιση της» ανέφερε ο κ.Εξαδάκτυλος, ο οποίος αναγνώρισε πως υπάρχει «οργή, αμφισβήτηση, αγανάκτηση, υπάρχει φόβος, υπάρχει δάκρυ» στους πολίτες.

Φαύλος κύκλος

«Αυτή είναι η πανδημία.
Εάν δεν τηρήσουμε τα μέτρα και ο ένας λέει στον άλλον «γιατί δεν τηρείς τα μέτρα;», θα είμαστε σε αυτόν τον φαύλο κύκλο για καιρό.
Στις Εκκλησίες θα μπορούσε να ελεγχθεί η ύπαρξη πιστοποιητικών, να είμαστε ξεκάθαροι σε αυτό.
Ζούμε ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο εδώ και τρία χρόνια.
Πρωτόγνωρη θα είναι η πανδημία και η αντιμετώπιση της μέχρι την τελευταία στιγμή.
Και πριν από 100 χρόνια, στην πανδημία ισπανικής γρίπης, επίσης οι άνθρωποι κουράστηκαν από την τήρηση των μέτρων, δεν τα εφάρμοζαν το τίμημα ήταν βαρύ» είπε ο κ.Εξαδάκτυλος, αναφέροντας σχετικά με τα μέτρα ότι «υπάρχουν αντιφάσεις που πρέπει να αρθούν και πρέπει να αρθούν σήμερα, όπως πχ. δεν μπορεί να λέμε ότι απαγορεύεται η τηλεκπαίδευση, όπου είναι εφικτή, πχ. στα Πανεπιστήμια, ενώ προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε την έξαρση στα κρούσματα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης