Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ο γιος του δολοφονημένου Γιώργου Καραϊβάζ: Δεν είδαμε στήριξη, μόνο φόβο και προκατάληψη - Πολεμούσε το σύστημα

Ο γιος του δολοφονημένου Γιώργου Καραϊβάζ: Δεν είδαμε στήριξη, μόνο φόβο και προκατάληψη - Πολεμούσε το σύστημα
Αξίζει να σημειωθεί ότι ξεχωριστή σημασία έχει το γεγονός πως ο Δημήτρης Καραϊβάζ επέλεξε να δώσει συνέντευξη στο Διεθνές Ινστιτούτο Δημοσιογραφίας (IPI) και τον δημοσιογράφο Jamie Wiseman, και όχι σε κάποιο ελληνικό ΜΜΕ

Ο γιος του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, Δημήτρης, μίλησε για πρώτη φορά μετά τη σοκαριστική δολοφονία του πατέρα του και μίλησε για όσα αφορούν την υπόθεση.

Ο Δημήτρης Καραϊβάζ, σε μια συγκινητική αλλά και ουσιαστική συνέντευξη, μίλησε για τη στάση του πατέρα του απέναντι στη δημοσιογραφία, τις αιτίες που οδήγησαν στη δολοφονία του, αλλά και τις απαιτήσεις που έχει ο ίδιος και η οικογένειά του από την κυβέρνηση.   

Αξίζει να σημειωθεί ότι ξεχωριστή σημασία έχει το γεγονός πως ο Δημήτρης Καραϊβάζ επέλεξε να δώσει συνέντευξη στο Διεθνές Ινστιτούτο Δημοσιογραφίας (IPI) και τον δημοσιογράφο Jamie Wiseman, και όχι σε κάποιο ελληνικό ΜΜΕ. Το IPI είναι η μεγαλύτερη και παλαιότερη διεθνής δημοσιογραφική ένωση και έχει δείξει εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον για τη δολοφονία, πιέζοντας την κυβέρνηση σε όλους τους τόνους να επισπεύσει τις έρευνες.

Απαντώντας στο αν η οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ έχει λάβει στήριξη μετά τη δολοφονία, ο γιος του Δημήτρης αναφέρει: «Η υποστήριξη δεν ήταν η μεγαλύτερη, αλλά δεν ήταν και λίγη. Από την πρώτη στιγμή ξεκαθαρίσαμε ότι δεν θέλουμε χρήματα για να νιώσουμε στήριξη. Αυτό που θέλαμε ήταν να στείλουμε ένα μήνυμα ότι η δολοφονία του πατέρα μου δεν θα έπρεπε να κάνει τον κόσμο να φοβάται. Η δολοφονία του είναι μια έμπνευση, μια ελπίδα γιατί έδειξε ότι ένας άνθρωπος, μόνο με την πένα του όπως έλεγε ποιητικά ο ίδιος, μπορεί να αλλάξει τον κόσμο και να τον κάνει καλύτερο. Αυτό θέλαμε να δούμε να ακούγεται σε όλο τον κόσμο. Αυτή τη στήριξη θέλαμε από την Ελλάδα και από άλλες χώρες. Ομως δεν το είδαμε τελικά. Δεν είδαμε την ελπίδα να ξεπηδά από τον θάνατο του πατέρα μου. Είδαμε φόβο και προκατάληψη».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης