Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μαγνησία: Γονείς αρνητές αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο

Μαγνησία: Γονείς αρνητές αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο
Εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και συγκεντρωθούν πολλές απουσίες τότε τα παιδιά «μένουν» στην ίδια τάξη

Μετά τις περιπτώσεις αρνητών γονέων στις Σέρρες και τη Λάρισα, το ίδιο φαίνεται ότι συμβαίνει και στη Μαγνησία, όπου πέντε παιδιά δεν παρακολουθούν τα μαθήματά τους στο σχολείο, εξαιτίας της άρνησης των γονέων τους να εφαρμόσουν τα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το magnesianews.gr, μεταδίδοντας δηλώσεις του διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γιώργου Πολύζου στη «Μαγνησία», υπάρχουν πέντε περιπτώσεις παιδιών στον Βόλο και στη περιφέρεια του νομού, που δεν παρακολουθούν τα μαθήματά τους από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Σύμφωνα με τον κ. Πολύζο, οι γονείς είτε δηλώνουν αρνητές μάσκας, είτε αρνητές των τεστ που πρέπει να κάνουν τα παιδιά, όμως το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Αποκλείουν από την εκπαίδευση και τη μόρφωση τα ίδια τους τα παιδιά.
Όπως εξήγησε ο κ. Πολύζος οι διευθυντές των σχολείων με παραινέσεις, με συνομιλίες, με έγγραφα προσπαθούν να έρθουν σε επικοινωνία με αυτούς τους γονείς και να τους αλλάξουν γνώμη.
Μέχρι στιγμής όμως φαίνεται πως δεν έχουν γίνει βήματα προόδου. Στο χέρι αυτών των Διευθυντών, αφού εξαντλήσουν κάθε μέτρο και κάθε μέσο, είναι σύμφωνα με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, να απευθυνθούν στις Κοινωνικές Υπηρεσίες ή ακόμη και στον Εισαγγελέα, που μέχρι στιγμής όμως κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί.

Οι εν λόγω μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν μπορούν να φοιτήσουν στο σχολείο, ενώ επειδή δεν τηρούν και τα υγειονομικά πρωτόκολλα δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τηλεκπαίδευση, με αποτέλεσμα να είναι τελείως αποκομμένα από την εκπαίδευση.
Μάλιστα, εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και συγκεντρωθούν πολλές απουσίες τότε τα παιδιά «μένουν» στην ίδια τάξη, όσο περίεργο κι αν ακούγεται για μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
«Είναι λυπηρό να βλέπεις παιδιά μακριά από την εκπαίδευση. Είναι λυπηρό νέοι γονείς να έχουν τέτοιες αντιλήψεις», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργος Πολύζος.

Νομοθετική πρωτοβουλία για «αρνητές» γονείς – Κινδυνεύουν με φυλάκιση

Νομοθετική πρωτοβουλία για την αυστηροποίηση των ποινών αναφορικά με γονείς που αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους σχολείο αναλαμβάνει το υπουργείο Παιδείας.
Aπό κοινού με το υπουργείο Δικαιοσύνης εξετάζεται η αυστηροποίηση της νομοθεσίας χωρίς να αποκλείεται σε μορφή πλημμελήματος η φυλάκιση ως 3 έτη αλλά και χρηματικό πρόστιμο.
Ως τώρα ισχύει ότι επεμβαίνει εισαγγελέας κατά της διακοπής της υποχρεωτικής φοίτησης παιδιών ως 16 ετών που αποφασίζουν γονείς οι οποίοι διαφωνούν με τα μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης