Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Απογραφή 2021: Τι κάνουμε αν δεν λάβουμε τον φάκελο - Ολη η διαδικασία

Απογραφή 2021: Τι κάνουμε αν δεν λάβουμε τον φάκελο - Ολη η διαδικασία
Θανόπουλος: «Αν κάποιος χάσει τις προθεσμίες, μπορεί να έρθει σε επαφή με εμάς, και θα δούμε πώς θα τον απογράψουμε εμείς.»

Η απογραφή πληθυσμού - κατοικιών 2021 είναι σε εξέλιξη από την ΕΛΣΤΑΤ, ωστόσο κάποιοι πολίτες δεν έχουν λάβει ακόμη τον φάκελο με τον μοναδικό κωδικό. Ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Αθανάσιος Θανόπουλος, έδωσε απαντήσεις για το θέμα.

«Από τη στιγμή, που θα έρθει σε κάθε κατοικία, θα υπάρχει όσος χρόνος χρειάζεται ο πολίτης για να κάνει τη δική του ηλεκτρονική αυτοαπογραφή στη σχετική πλατφόρμα», δήλωσε ο κ. Θανόπουλος, μιλώντας στο Mega. «Θα δοθεί τόσος χρόνος σε αυτούς όσος δίνεται και στους υπόλοιπους συμπολίτες», συμπλήρωσε.

«Μην ανησυχείτε καθόλου, μέσα στις επόμενες ημέρες θα έρθουν οι απογραφείς στο σπίτι σας να μοιράσουν. Είναι δύσκολο το έργο της διανομής των φακέλων, είναι δύσκολο και χρονοβόρο το έργο του ορισμού των απογραφέων», τόνισε ακόμη ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ.

Τι γίνεται αν ο φάκελος δεν έχει φτάσει μέχρι τις 26 Νοεμβρίου

Τι γίνεται όμως εάν ο απογραφέας δεν έχει βρει τον πολίτη έως τις 26 Νοεμβρίου, που τελειώνει η διορία απογραφής. Ο κ. Θανόπουλος απάντησε: «Αν κάποιος χάσει τις προθεσμίες, μπορεί να έρθει σε επαφή με εμάς, και θα δούμε πώς θα τον απογράψουμε εμείς. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα απογράψουμε όλους όσους θέλουν να απογραφούν».

Τέλος, για το ότι δεν λειτουργεί σε κάποιες περιπτώσεις ο αριθμός της ΕΛΣΤΑΤ για την απογραφή είπε: «Υπάρχει πολύ πίεση αυτή τη στιγμή, χρειάζεται ενίσχυση το τηλεφωνικό μας κέντρο. Οι απογραφείς πρέπει να εγκαταστήσουν μια ειδική εφαρμογή στα κινητά τους για να απαντούν κατευθείαν».

Απογραφή 2021: Τα τρία πράγματα που πρέπει να έχει μαζί του ο απογραφέας
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο απογραφέας θα πρέπει να φέρει αστυνομική ταυτότητα, διορισμό με φωτογραφία από την ΕΛΣΤΑΤ, και μία κονκάρδα.

«Το τηλέφωνο είναι πάντα στη διάθεση των πολιτών και μπορούν να τσεκάρουν ανά πάσα στιγμή ποιος είναι ο άνθρωπος απέναντί τους», είπε.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης