Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μόσιαλος: Το στοίχημα είναι να εμβολιαστούν οι άνω των 60 – Να δοθούν θετικά κίνητρα

Μόσιαλος: Το στοίχημα είναι να εμβολιαστούν οι άνω των 60 – Να δοθούν θετικά κίνητρα
Ως παράδειγμα ο κ.Μόσιαλος ανέφερε να μειωθεί η συμμετοχή των πολιτών αυτών στο κόστος του φαρμάκου
Σχετικά Άρθρα

Το στοίχημα είναι να αυξηθούν οι εμβολιασμοί στους πολίτες άνω των 60 ετών υποστήριξε ο Ηλίας Μόσιαλος καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics, αναφέροντας πως για να γίνει αυτό, θα πρέπει να δοθούν θετικά κίνητρα στους πολίτες.
Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Μόσιαλος ανέφερε πως στην επιτροπή των Εμπειρογνώμων συζητήθηκε το ενδεχόμενο θέσπισης θετικών κινήτρων για τους άνω των 60 και 65 όπως για παράδειγμα η μείωση της συμμετοχής τους στο κόστος του φαρμάκου.
Τόνισε ότι εάν θεσπιστεί ένα τέτοιο μέτρο θα αφορά και τους ήδη εμβολιασμένους πολίτες.
Ο κ. Μόσιαλος τόνισε ότι δεν χρειάζεται τα πάντα να γίνονται με «μαστίγιο» και πως τα κίνητρα είναι προτιμότερα, καθώς αποτελούν παράλληλα και μια σημαντική κοινωνική πολιτική.
Ερωτηθείς για το πόσο προστατεύει η γ’ δόση του εμβολίου ο κ.Μόσιαλος είπε πως με την τρίτη δόση εμβολίου τα ποσοστά σοβαρής ασθένειας είναι 20 φορές χαμηλότερα σε σχέση με όσους έχουν κάνει τις δύο δόσεις στους άνω των 60.
Τα ποσοστά ήπιας λοίμωξης είναι 10 φορές χαμηλότερα σε σχέση με αυτούς που έχουν κάνει δύο δόσεις.
«Κάποιοι μπορεί να κολλήσουν ακόμη και με την τρίτη δόση - ένα πολύ μικρό ποσοστό, αλλά η πιθανότητα να νοσηλευτούν, ιδιαίτερα μετά τις 6 - 7 ημέρες είναι ελάχιστη, δηλαδή προσεγγίζει το μηδέν» υποστήριξε ο κ.Μόσιαλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης