Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τζανάκης: Αν δεν αποδώσουν τα νέα μέτρα, πάμε σε lockdown

Τζανάκης: Αν δεν αποδώσουν τα νέα μέτρα, πάμε σε lockdown
Στο άμεσο μέλλον θα χειροτερεύσει η κατάσταση στην Αθήνα είπε ο κ.Σαρηγιάννης
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως αν δεν αποδώσουν τα νέα περιοριστικά μέτρα, τότε ενδεχομένως να πάμε σε ένα ιδιότυπο lockdown διατύπωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο της Κρήτης, Ν. Τζανάκης.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Τζανάκης είπε πως τα νέα μέτρα είναι προς την σωστή κατεύθυνση, με τον περιορισμό στην κινητικότητα των ανεμβολίαστων που συμβάλλουν στην διασπορά του ιού, αλλά και με το μέτρο για το ωράριο στο λιανεμπόριο στα μεγάλα αστικά κέντρα.
Όπως είπε, τα μέτρα θα αποδώσουν και θα ανακόψουν την πορεία της πανδημίας, αν και υποστήριξε πως «αν δεν αποδώσουν θα πρέπει να πάρουμε πιο δραστικά μέτρα και ενδέχεται να πάμε σε νέο ιδιότυπο lockdown».

Σαρηγιάννης: Χειρότερη η κατάσταση για την Αθήνα στο άμεσο μέλλον

Από την πλευρά του ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, είπε ότι περιμένουμε να δούμε αποκλιμάκωση από τον Δεκέμβρη αλλά πρέπει και μετά να συνεχίσουν να ισχύουν και να τηρούμε τα μέτρα, σημειώνοντας ότι δεν θα πρέπει να χαλαρώσουν τα μέτρα επειδή θα είναι γιορτές.
Σημείωσε ακόμα ότι στη Θεσσαλονίκη είμαστε σε φάση κορύφωσης, ότι αναμένεται να αρχίσει η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων από το τέλος αυτής της εβδομάδας ενώ τόνισε ότι το πρόβλημα θα είναι στα νοσοκομεία αναφέροντας ότι χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη δεν υπήρχε καμία διαθέσιμη κλίνη σε ΜΕΘ – covid.
Για την Αθήνα είπε ότι η εικόνα θα γίνει χειρότερα στο άμεσο μέλλον, με τον αριθμό των κρουσμάτων να φτάνει τις επόμενες ημέρες στα 2.300 την ημέρα.
Ο κ. Σαρηγιάννης, τέλος, σημείωσε ότι θα πρέπει να αυξηθεί η διαθεσιμότητα σε κλίνες ΜΕΘ στα μέσα του Δεκεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης