Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δημόπουλος για τρίτη δόση: Η πιθανότητα μόλυνσης μειώνεται κατά 95% - Κανένας θάνατος, σύμφωνα με μελέτη

Δημόπουλος για τρίτη δόση: Η πιθανότητα μόλυνσης μειώνεται κατά 95% - Κανένας θάνατος, σύμφωνα με μελέτη
«Δηλαδή 6 άτομα στα 5.000 που έκαναν το εμβόλιο μολύνθηκαν και νόσησαν ελαφρά, σε σχέση με 123 άτομα από αυτά που δεν έκαναν την τρίτη δόση», τόνισε ο Θ. Δημόπουλος

Μειώνεται κατά 95% η πιθανότητα μόλυνσης από κορωνοϊό μετά την τρίτη δόση εμβολίου, σύμφωνα με τα στοιχεία μελέτης της Pfizer, όπως ανέφερε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θ. Δημόπουλος.
Πρόκειται για μελέτη η οποία συμπεριλαμβάνει 10.000 άτομα που είχαν λάβει τη δεύτερη δόση και τυχαιοποιήθηκαν είτε να λάβουν την τρίτη δόση ή να μην κάνουν το εμβόλιο.
Για όσους έκανα την τρίτη δόση, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Δημόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ , μειώθηκε η πιθανότητα μόλυνσης κατά 95%, ενώ δεν σημειώθηκε κανένας θάνατος. «Δηλαδή 6 άτομα στα 5 χιλιάδες που έκαναν το εμβόλιο μολύνθηκαν και νόσησαν ελαφρά, σε σχέση με 123 άτομα από αυτά που δεν έκαναν την τρίτη δόση», τόνισε ο κ. Δημόπουλος.
Όπως είπε, «η σύσταση είναι η τρίτη δόση να γίνει το συντομότερο δυνατό μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας».
Εξήγησε ότι η ανοσιακή απόκριση απέναντι στον ιό μετά την τρίτη δόση είναι πολύ μεγαλύτερη σε αναλογία με την προστασία που προσφέρουν οι δυο δόσεις, ενώ έκανε λόγο για μικρό φόβο εμφάνισης μυοκαρδίτιδας-περικαρδίτιδας που παρουσιάζεται συνήθως σε ενήλικες άνδρες μετά τον εμβολιασμό, σημειώνοντας ότι η περίπτωση αυτή όπως έδειξε πρόσφατη έρευνα , αφορά μόλις 2 περιστατικά ανά 1 εκατ. δόσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης