Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πυρ ομαδόν κατά Εξαδάκτυλου για την καταβολή νοσηλίων από ανεμβολίαστους ασθενείς έναντι του Covid

Πυρ ομαδόν κατά Εξαδάκτυλου για την καταβολή νοσηλίων από ανεμβολίαστους ασθενείς έναντι του Covid
Σύσσωμος ο ιατρικός κόσμος καταδικάζει τις πρωτοφανείς δηλώσεις του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου
Σχετικά Άρθρα

Δεν απηχούν τις απόψεις του ΔΣ του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), αλλά ούτε και τις απόψεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων, της Γενικής Συνέλευσης του ΠΙΣ και του ιατρικού σώματος.
Οι απόψεις του προέδρου του Α. Εξαδάκτυλου πως οι ανεμβολίαστοι ασθενείς θα πρέπει να πληρώνουν οι ίδιοι το κόστος της νοσηλείας τους και να μην καλύπτονται δωρεάν από το ΕΣΥ.
Τα παραπάνω τονίζει ο γενικός γραμματέας του ΠΙΣ Γ. Ελευθερίου.
«Ο γιατρός που υπηρετεί στο ΕΣΥ, σύμφωνα με τον όρκο του Ιπποκράτη και τους νόμους του κράτους, περιθάλπει δωρεάν όλους τους ασθενείς, ανεξαρτήτως θέσεων, πολιτικών απόψεων ή ιδεολογιών», καταλήγει ο κ. Ελευθερίου.

Επίθεση και από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών η δωρεάν περίθαλψη.
«Το Εθνικό Σύστημα Υγείας και ο ιατρικός κόσμος έχουν την υποχρέωση να περιθάλπουν χωρίς διακρίσεις τον κάθε ασθενή, παρέχοντας τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες, για την πρόληψη και τη θεραπεία του.
Η πολιτεία υποχρεούται να παρέχει σε όλους τους πολίτες δωρεάν περίθαλψη και ισότιμη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.
Ατυχείς απόψεις περί του αντιθέτου απ' όπου και εάν προέρχονται σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.»

Σκληρή επίθεση από ΕΙΝΑΠ και Παγώνη

Οι δηλώσεις προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), πρόεδρος της οποίας είναι η προερχόμενη από τη ΝΔ, Ματίνα Παγώνη.
Με σημερινή ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ (επισυνάπτεται), την οποία υπογράφει η κ. Παγώνη και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου Κώστας Λιβαδάς και Χαράλαμπος Φασουλάκης, καταδικάζονται οι δηλώσεις του κ. Εξαδάκτυλου. Στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:
«Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΙΝΑΠ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις από Πέμπτη 18 Νοεμβρίου δηλώσεις σε τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας του προέδρου του ΠΙΣ κ. Αθανασίου Εξαδάκτυλου, πως οι ανεμβολίαστοι ασθενείς πρέπει να πληρώνουν οι ίδιοι τα νοσήλια.
Αυτό είναι τελείως ανοίκειο να ακούγεται από τα χείλη γιατρού που έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, πολύ περισσότερο δε από εκπρόσωπο του ΠΙΣ. Με τη λογική αυτή όλοι οι ασθενείς κάθε πάθησης που κάποιος θα κρίνει ότι δεν είχαν εφαρμόσει προληπτικά μέτρα πριν ασθενήσουν ή τραυματιστούν (πχ. καπνιστές, απρόσεκτοι οδηγοί κ.λπ.) θα πρέπει να πληρώνουν τη νοσηλεία τους. Δηλαδή να καταργηθεί κάθε έννοια δημόσιας δωρεάν περίθαλψης.
Καλούμε το διοικητικό συμβούλιο του και τη συνέλευση του ΠΙΣ να ανακαλέσει άμεσα σε τάξη τον πρόεδρό του και να τού υπενθυμίσει ότι είναι γιατρός και όχι φερέφωνο των οποιωνδήποτε οικονομικών συμφερόντων»...


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης