Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Χατζάκης (ΕΚΠΑ): Καταρρέει η αποτελεσματικότητα των εμβολίων μετά το τρίμηνο – Υψίστης σημασίας η γ’ δόση

Χατζάκης (ΕΚΠΑ): Καταρρέει η αποτελεσματικότητα των εμβολίων μετά το τρίμηνο – Υψίστης σημασίας η γ’ δόση
Μετά τους πρώτους τρείς μήνες από τον εμβολιασμό σταδιακά μειώνεται ο αριθμός των αντισωμάτων και στο εξάμηνο σχεδόν χάνεται αναφέρει ο κ.Χατζάκης
Σχετικά Άρθρα

Στην αναγκαιότητα χορήγηση της γ’ δόσης αναφέρεται ο Άγγελος Χατζάκης, καθηγητής επιδημιολογίας ΕΚΠΑ, υποστηρίζοντας πως μετά το τρίμηνο από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού, καταρρέει η αποτελεσματικότητα των εμβολίων.
«Για να επιτευχθεί ένα ικανοποιητικό επίπεδο εμβολιασμού στην χώρα θα πρέπει να προχωρήσει γρήγορα ο εμβολιασμός εκείνων που δεν το έπραξαν.
Επίσης θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα ο εμβολιασμός με την τρίτη δόση σε εκείνους που συμπληρώνουν τον χρόνο ανοσίας είτε φυσικής είτε από τον εμβολιασμό.
Εάν δεν γίνει η ενισχυτική δόση τότε ότι κτίστηκε έως τώρα θα γκρεμιστεί» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ.Χατζάκης, ο οποίος τόνισε ότι μετά τους πρώτους τρείς μήνες από τον εμβολιασμό σταδιακά μειώνεται ο αριθμός των αντισωμάτων και στο εξάμηνο σχεδόν χάνεται.
«Είναι πολύ εντυπωσιακό να βλέπεις πως καταρρέει η αποτελεσματικότητα των εμβολίων ως προς τις νέες λοιμώξεις.
Το πρόβλημα της αυξημένης μεταδοτικότητος δεν έχει σχέση με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, αλλά με την ραγδαία μείωση των προστατευτικών αντισωμάτων έπειτα από κάποιο διάστημα.
Σύμφωνα με όλες τις μελέτες γνωρίζουμε ότι το εμβόλιο είναι πολύ αποτελεσματικό και προστατευτικό όσον τις βαριές λοιμώξεις, την εισαγωγή σε νοσοκομείο και σε ΜΕΘ, αλλά για τους τρεις πρώτους μήνες.
Ακολούθως παρατηρείται μια πτώση της προστασίας» υποστήριξε ο κ.Χατζάκης, ο οποίος επισήμανε πως «ακόμα και αν αρχίσει μια ραγδαία μείωση των κρουσμάτων για τις επόμενες δεκαπέντε ημέρες θα συνεχίσει η πίεση στο σύστημα υγείας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης