Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βατόπουλος: Να διερευνηθεί γιατί έχουμε περισσότερους νεκρούς από την υπόλοιπη Ευρώπη

Βατόπουλος: Να διερευνηθεί γιατί έχουμε περισσότερους νεκρούς από την υπόλοιπη Ευρώπη
Ο καθένας μας πρέπει να εντείνει τα μέτρα προστασίας είπε ο κ.Βατόπουλος
Σχετικά Άρθρα
Τη θέση πως πρέπει να διερευνηθεί γιατί έχουμε περισσότερους νεκρούς από τα υπόλοιπα κράτη της Ευρώπης διατύπωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Άλκης Βατόπουλος, ο οποίος υποστήριξε πως ο κάθε πολίτης πρέπει να εντείνει τα μέτρα προστασίας.
«Είναι ανησυχητικό πως έχουμε περισσότερους θανάτους από τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη και αυτό είναι κάτι που πρέπει να διερευνηθεί.
Είναι πολύ σύνθετο το ζήτημα αυτό και δεν μπορεί να δοθεί μια ερμηνεία άμεσα.
Σε κάθε χώρα, καταγράφηκαν πολλοί θάνατοι σε διαφορετικές φάσεις και κύματα της πανδημίας» είπε μιλώντας στην ΕΡΑ ο κ.Βατόπουλος.

Μέτρα

«Ο καθένας μας πρέπει να εντείνει τα μέτρα προστασίας.
Να φοράει μάσκα, να αποφεύγει τους συνωστισμούς, να αερίζει τον χώρο που βρίσκεται και όταν νιώθει άσχημα να κάνει ένα τεστ για να δει αν είναι φορέας για να μπορέσει να απομονωθεί.
Δεν είναι θέμα ατομικής ευθύνης είναι θέμα ατομικής προστασίας, ανεξάρτητα από το τι θα αποφασίσει η κυβέρνηση» είπε ο καθηγητής, ο οποίος υπογράμμισε ότι «ένα καλό νέο είναι ότι έχει αυξηθεί ο ρυθμός εμβολιασμού τις τελευταίες μέρες».
«Ωστόσο, το αποτέλεσμα αυτό θα φανεί μετά από αρκετό καιρό, συνεπώς τώρα πρέπει να εφαρμόζονται τα μέτρα» τόνισε ο κ.Βατόπουλος, ο οποίος είπε πως δεν έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση στην επιτροπή για τη λήψη πρόσθετων μέτρων.

Στο εξάμηνο η γ’ δόση

Όσο αφορά στην τρίτη δόση, ο κ.Βατόπουλος υποστήριξε ότι η χορήγησή της αποφασίστηκε να γίνεται στο εξάμηνο γιατί πιστεύεται ότι εκεί είναι το peak των αντισωμάτων και θα κάνει την καλύτερη ενεργοποίηση.
«Αν αποδειχθεί ότι μπορεί να γίνει και νωρίτερα, θα το κάνουμε, είναι θέμα επιστημονικό» ανέφερε ο κ.Βατόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης