Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εξαδάκτυλος: Μάσκες σε όλους, εμβολιασμένους και μη – Αποφεύγετε τον συγχρωτισμό

Εξαδάκτυλος: Μάσκες σε όλους, εμβολιασμένους και μη – Αποφεύγετε τον συγχρωτισμό
Τα μέτρα είναι για την προστασία των ανεμβολίαστων, όχι για να τους πείσουμε να εμβολιαστούν είπε ο κ.Εξαδάκτυλος
Σχετικά Άρθρα

Την ανάγκη όλοι οι πολίτες είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι να φορούν μάσκα και να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό, κυρίως με άγνωστα άτομα, επεσήμανε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ και αναφερόμενος στην επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών ο κ.Εξαδάκτυλος είπε ότι προστίθενται διαρκώς νέοι ιδιώτες γιατροί στο σύστημα, σημειώνοντας ότι δεν είναι αριθμητικό το ζήτημα, αλλά σχετίζεται με την εμπειρία και τις ειδικότητες των γιατρών.
«Για παράδειγμα άρχισε να λειτουργεί νέα κλινική Covid στο νοσοκομείο «Άγιο Παύλος», η οποία στελεχώνεται μόνο με ανθρώπους που προσήλθαν από τον ιδιωτικό τομέα.
Είναι πιο σημαντικό αυτό από το να βρεθούν πέντε άνθρωποι που δεν μπορούν να κάνουν αυτή τη δουλειά» είπε ο κ.Εξαδάκτυλος, αναφέροντας πως οι εντατικολόγοι της χώρας βρίσκονται υπό τρομακτική πίεση είτε εργάζονται ιδιωτικά είτε στο δημόσιο σύστημα, δεδομένου ότι ο ιδιωτικός τομέας εδώ και μέρες παίρνει περιστατικά non Covid από τον δημόσιο τομέα.
Ερωτηθείς για την πορεία της πανδημίας, υποστήριξε ότι «είμαστε στην κορυφή του βουνού», αν και σημείωσε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι δε θα υπάρξουν αναζωπυρώσεις αργότερα.
Όσον αφορά τα μέτρα, είπε ότι αυτά που έχουν ληφθεί είναι αρκετά, υποστηρίζοντας ότι «δε λαμβάνονται για να πείσουμε του ανεμβολίαστους να εμβολιαστούν, αλλά για να τους προστατεύσουμε» τονίζοντας ότι «δεν τους πείθουμε εμείς οι γιατροί, αλλά τους πείθει ο θάνατος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης