Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την 48η επέτειο του Πολυτεχνείου – Επί ποδός 6.000 αστυνομικοί

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την 48η επέτειο του Πολυτεχνείου – Επί ποδός 6.000 αστυνομικοί
Ποιοι σταθμοί του μετρό κλείνουν και πότε – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Κορυφώνονται σήμερα Τετάρτη 17/11 οι εκδηλώσεις για την 48η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία.
Οι πύλες του Πολυτεχνείου ανοίγουν στις 08:00 το πρωί προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εορτασμοί και οι καταθέσεις στεφάνων ενώ αναμένεται να κλείσουν περίπου στις 13.00.
Αφού αποχωρήσουν οι επισκέπτες, θα ακολουθήσει η τελετή λήξης στον προαύλιο χώρο με ομιλία καθηγητή του ΕΜΠ, θα γίνει προσκλητήριο νεκρών από εκπρόσωπο του Συλλόγου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών και ανάκρουση του εθνικού ύμνου στη μνήμη των πεσόντων του Πολυτεχνείου.

Φρούριο η Αθήνα

Περίπου 6.000 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός τόσο για την πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία όσο και για την προστασία πανεπιστημιακών ιδρυμάτων καθώς κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό να αποφευχθούν καταλήψεις.
Παράλληλα έχουν αυξηθεί οι περιπολίες ενώ από το Σαββατοκύριακο π συνεχίζονται οι έλεγχοι σε ταράτσες με drone.
Αυξημένη αστυνομική παρουσία θα υπάρχει και σε κυβερνητικά κτήρια και πρεσβείες αλλά και στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

Κλείνουν σταθμοί του μετρό

Λόγω των εκδηλώσεων, θα γίνουν μεταβολές και τροποποιήσεις στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς.
Σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ, και με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, ο σταθμός του μετρό «Μέγαρο Μουσικής» θα κλείσει από τις 15:00 και οι σταθμοί «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός» από τις 16:30.
Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς αυτούς χωρίς να πραγματοποιούν στάσεις.
Τροποποιήσεις θα υπάρξουν και σε δρομολόγια των γραμμών λεωφορείων και τρόλεϊ σε οδούς περιμετρικά του Πολυτεχνείου και στο κέντρο της πόλης, σύμφωνα με τις υποδείξεις της ΕΛΑΣ.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Λόγω των εκδηλώσεων για την 48η Επέτειο του Πολυτεχνείου, σήμερα 17/11 θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου της ευρύτερης περιοχής του Κέντρου της Αθήνας με απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων από ώρα 06.00 το πρωί και διακοπή της κυκλοφορίας από τις 12:00 το μεσημέρι έως το πέρας των εκδηλώσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης