Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καπραβέλος: Πεθαίνουν διασωληνωμένοι και εκτός ΜΕΘ – Εφημερίες και τα ιδιωτικά νοσοκομεία

Καπραβέλος: Πεθαίνουν διασωληνωμένοι και εκτός ΜΕΘ – Εφημερίες και τα ιδιωτικά νοσοκομεία
Να περιοριστεί η κινητικότητα των ανεμβολίαστων με lockdown ζήτησε ο κ.Καπραβέλος
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι εφιαλτική και ότι πεθαίνουν διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ διατύπωσε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, ο οποίος είπε ότι η εφημερία αρχίζει με ασθενείς διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ.
«Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει την πόρτα του νοσοκομείου ασθενής και να τον διώξουμε.
Πεθαίνουν και άνθρωποι εκτός ΜΕΘ, γιατί το σύστημα έχει φτάσει στα όρια του και δεν μπορούμε να κλιμακώσουμε τη θεραπεία...
Είναι εφιάλτης να έχουμε ασθενή με δύσπνοια, να μην έχει οξυγόνο και να του λέμε ότι δεν έχει κρεβάτι στην εντατική» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Καπραβέλος.

Εφημερίες και τα ιδιωτικά

Ερωτηθείς για την επιστράτευση ιδιωτών γιατρών, ο κ. Καπραβέλος δήλωσε ότι δε θα βοηθήσει και αυτό που απαιτείται είναι να ξεκινήσουν εφημερίες και τα ιδιωτικά νοσοκομεία.
«Το σύστημα υγείας ήταν υποστελεχωμένο χρόνια.
Δεκτή κάθε βοήθεια, αλλά αυτή γίνεται χωρίς πρόγραμμα.
Αν καλέσω κάποιον να έρθει σε μια μονάδα εξειδικευμένη, όπως είναι ένα πνευμονολογικό τμήμα, λίγο θα προσφέρει.
Όταν λέμε επιστράτευση, εννοούμε όλο το σύστημα, ιδιωτικός και δημόσιος τομέας, να γίνει ένα» υπογράμμισε ο κ.Καπραβέλος.

Lockdown στους ανεμβολίαστους

Ο κ.Καπραβέλος είπε ότι κάτι πρέπει να γίνει με τα σχολεία, τα οποία χαρακτήρισε ως έναν κρίκο στην αλυσίδα της διασποράς.
«Η ιχνηλάτηση που έχουμε είναι ότι οι οικογένειες μολύνονται από τα παιδιά τους» είπε ο κ.Καπραβέλος, ο οποίος όσον αφορά τους ανεμβολίαστους, σημείωσε ότι πρέπει να περιοριστεί η κινητικότητά τους με lockdown, καλώντας την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα.
Τέλος, επανέλαβε την ανάγκη επέκτασης υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλους κλάδους, όπως για παράδειγμα η εστίαση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης