Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εξαδάκτυλος: Δεν έχουμε τελεσίγραφο για επιστράτευση σήμερα – Κινδυνεύουν σοβαρά οι ανεμβολίαστοι άνω των 50

Εξαδάκτυλος: Δεν έχουμε τελεσίγραφο για επιστράτευση σήμερα – Κινδυνεύουν σοβαρά οι ανεμβολίαστοι άνω των 50
Πρέπει να καταβάλλουμε όλοι προσπάθεια να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού είπε ο κ.Εξαδάκτυλος
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως οι ιδιώτες γιατροί δεν έχουν λάβει κάποιο τελεσίγραφο για επιστράτευση σήμερα διατύπωσε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.
«Όλη η συζήτηση για τελεσίγραφο και επιστράτευση, για να μιλάμε και ελληνικά, γιατί επίταξη λέμε για τα άψυχα, που εδώ και 10 μέρες αντιμετωπίζουμε, δεν μας βοηθά καθόλου για να προσέλθουν άνθρωποι.
Αν πάρετε τηλέφωνο έναν γιατρό και του πείτε έλα ή σε φέρνω, θα σου απαντήσει κατά πάσα πιθανότητα έλα φέρε με» είπε μιλώντας στην ΕΡΑ ο κ.Εξαδάκτυλος, ο οποίος ωστόσο παραδέχθηκε ότι υπάρχει πράγματι ανάγκη για στήριξη του δημοσίου από ιδιώτες γιατρούς.
«Θέλουμε ανθρώπους από συγκεκριμένες ειδικότητες και με συγκεκριμένη κλινική εμπειρία» τόνισε ο κ.Εξαδάκτυλος, ο οποίος υπογράμμισε πως είναι αναγκαίο να περιοριστεί η έκταση της πανδημίας, καθώς είναι πολύ υψηλή και αυτό σημαίνει ότι θα την συναντήσουμε όλοι, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι.

Κινδυνεύουν σοβαρά οι ανεμβολίαστοι άνω των 50

«Οι ανεμβολίαστοι άνω των 50 θα κινδυνεύσουν σοβαρά, γεγονός που αποδεικνύεται από τις εντατικές που γεμίζουν, ενώ αναχωρούν καθημερινώς κατά δεκάδες οι ασθενείς αδίκως.
Για τους άνω των 65, θα έλεγα και για τους άνω των 50, υπάρχει αναγκαιότητα εμβολιασμού.
Δεν θα έμπαιναν στις εντατικές και δεν θα πέθαιναν καθημερινώς» είπε ο κ.Εξαδάκτυλος, σημειώνοντας πως πρέπει να καταβάλουμε όλοι προσπάθεια να περιορίσουμε την διασπορά του ιού και χωρίς να μας το επιβάλουν, χρησιμοποιώντας την μάσκα και αποφεύγοντας τις συναθροίσεις.
«Αν η πολιτεία αναζητήσει την συμβουλή μας για περαιτέρω ρυθμίσεις, προφανώς και θα τις δώσουμε και βλέπουμε ότι αυτό κάνουν και όλα τα ευρωπαϊκά κράτη.
Το θεωρώ λογικό, αναμενόμενο και αναγκαίο να συζητηθούν και να αρχίσουν να εφαρμόζονται μέτρα για να μην φτάσουμε σε ένα σημείο το οποίο είτε θα έχει ένα πολύ βαρύ τίμημα για να ολοκληρωθεί η επίδραση της πανδημίας, ή θα υπάρξει αναγκαιότητα πολύ αυστηρότερων μέτρων για να περιοριστεί.
Αν δεν μπορούμε μόνοι μας να καταλάβουμε ότι είναι αναγκαία η χρήση της μάσκας παντού, είναι η ώρα να το επιβάλουμε» είπε ο κ.Εξαδάκτυλος, ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη να προσέχουν και οι εμβολιασμένοι, καθώς «ένας στους 20 εμβολιασμένους περίπου, δεν έχει άμυνα και δεν ξέρουμε ποιος είναι αυτός».
«Είναι ο άτυχος που δεν αποκτά άμυνα μετά τον εμβολιασμό του, άρα και οι εμβολιασμένοι πρέπει να είναι προσεκτικοί» υποστήριξε ο κ.Εξαδάκτυλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης