Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καπραβέλος για αρνητές ασθενείς: Δεν θέλουν να διασωληνωθούν, τους ψάχνουμε στα παγκάκια

Καπραβέλος για αρνητές ασθενείς: Δεν θέλουν να διασωληνωθούν, τους ψάχνουμε στα παγκάκια

"Άλλον τον ψάχνουμε στα παγκάκια και φεύγει γιατί του λένε ότι το οξυγόνο του κάνεις κακό, άλλοι δεν θέλουν να διασωληνωθούν", ανέφερε ο Ν. Καπραβέλος

«Θεωρούν ότι κάνουμε κακή ιατρική και ότι δεν κάνουμε το σωστό», ανέφερε ο διευθυντής τη Β ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, με αφορμή περιστατικά με αρνητές ασθενείς.
Ο κ. Καπραβέλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημείωσε ότι οι περισσότεροι συνάδελφοί του στο νοσοκομείο Παπανικολάου ήρθαν σε σύγκρουση με ασθενή ο οποίος αρνούταν τον ιό και την διασωλήνωσή του, ενώ χαρακτήρισε την κατάσταση τραγική.
«Εδώ υπάρχει μια θεραπεία που έχει εφαρμοστεί σε όλο τον κόσμο το να του δώσεις οξυγόνο του σώζεις την ζωή. Άλλον τον ψάχνουμε στα παγκάκια και φεύγει γιατί του λένε ότι το οξυγόνο του κάνεις κακό, άλλοι δεν θέλουν να διασωληνωθούν», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι το χαρακτηριστικό του 4ου κύματος είναι η αμφισβήτηση των ενεργειών των γιατρών.
Σύμφωνα με τον κ. Καπραβέλο, πίσω από αυτά τα περιστατικά υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί, με τους οποίους συνομιλούν οι ασθενείς κατά την νοσηλεία τους και τους προτρέπουν να αρνηθούν τη διασωλήνωση.
«Βλέπουμε που μιλάνε στο κινητό, υπάρχουν πρόσωπα από πίσω και δεν τα ξέρουμε», όπως ανέφερε.
Τέλος, για περιστατικό με 51χρονη που κατέληξε στο νοσοκομείο Παπανικολάου επειδή αρνήθηκε την διαασωλήνωση, ανέφερε πως «φτάσαμε στο σημείο να τσακωθούμε για να μπει στη ΜΕΘ και χάσαμε πολύτιμο χρόνο που της κόστισε τη ζωή. Οι συνάδελφοι είχαν τρελαθεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης