Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ποια νέα μέτρα βρίσκονται στο τραπέζι για τον Covid – Τι προτείνουν οι ειδικοί και πόσο κοντά βρίσκεται ένα lockdown

Ποια νέα μέτρα βρίσκονται στο τραπέζι για τον Covid – Τι προτείνουν οι ειδικοί και πόσο κοντά βρίσκεται ένα lockdown
Οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και εκτιμάται πως θα κορυφωθούν εντός των επομένων ημερών με τις όποιες ανακοινώσεις
Σχετικά Άρθρα

Νέα μέτρα για την πανδημία βρίσκονται στο τραπέζι σύμφωνα με πληροφορίες από κορυφαία μέλη της επιτροπής των ειδικών και πηγές του υπουργείου Υγείας.
Οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και εκτιμάται πως θα κορυφωθούν εντός των επομένων ημερών με τις όποιες ανακοινώσεις, εφόσον προκύψουν αποφάσεις, να αναμένονται την Τετάρτη (17/11/2021), όπως αποκαλύπτει ο ΣΚΑΙ.
Σημειώνεται πως τα μέτρα, εφόσον ληφθούν, θα αφορούν αποκλειστικά ανεμβολίαστους.

Μοντέλο super market στην εστίαση

Μια σκέψη των ειδικών αποτελεί η εφαρμογή ενός μοντέλου παρόμοιου με αυτού που έχει εφαρμοστεί στα super market και στην ψυχαγωγία/εστίαση με περιορισμό της πληρότητας και εφαρμογή κανόνων αποστάσεων.
Παράλληλα συζητείται και η επαναφορά της τηλεργασίας με το ενδεχόμενο αυτό εντούτοις να φαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, πως συναντά κάποιες αντιρρήσεις από το υπουργείο Εργασίας.
Επιπροσθέτως συζητείται το μέτρο του κλιμακωτού ωραρίου προσέλευσης στο δημόσιο, μέτρο το οποίο σημειώνεται πως έχει τις περισσότερες πιθανότητες να εφαρμοστεί.
Επίσης οι ειδικοί προτείνουν την εφαρμογή τόσο της χρήσης μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους όσο και η εφαρμογή διπλής μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Γώγος: Μέτρα τύπου Ολλανδίας

Θετικός στη λήψη μέτρων τύπου Ολλανδίας – η οποία τέθηκε σε καθεστώς μερικού lockdown – εφόσον κριθεί απαραίτητο για τον περιορισμό της πανδημίας, εμφανίστηκε, ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της επιτροπής των Ειδικών, Χαράλαμπος Γώγος.
«Είδατε ευρωπαϊκές χώρες που είναι σαν κι εμάς περίπου, η Ολλανδία, ίσως και το Βέλγιο στη συνέχεια…» επεσήμανε μιλώντας στον ΣΚΑΙ.
«Δείγμα είναι η κοινή λογική» είπε τονίζοντας πως εάν ένα μέτρο που εφαρμόζεται τώρα δεν αποδίδει πρέπει να πάμε στο επόμενο.
«Δεν έχουμε και πολλά μέτρα διαχείρισης του κορωνοϊού» ανέφερε μεταξύ άλλων, δηλώνοντας πάντως πως δεν πιστεύει πως η εφαρμογή ενός γενικευμένου lockdown μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση εν προκειμένω.

Πάρα πολύ μεγάλη διασπορά

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη διασπορά.
Μπορεί η θετικότητα να είναι στο 1,5% αλλά μετράμε τεράστιες μάζες πληθυσμού» είπε συγκεκριμένα ο καθηγητής.
Σημείωσε δε πως η επιδείνωση της κατάστασης γίνεται αντιληπτή και από την εικόνα των νοσοκομείων αυτή την περίοδο.
«Το σύστημα υγείας πιέζεται» τόνισε.

Πότε θα δούμε ύφεση

Όπως ανέφερε ο κ. Γώγος το στέλεχος Delta «έχει δείξει τα δόντια του πάρα πολύ τον τελευταίο καιρό. Έχει μεγάλη μεταδοτικότητα».
«Το σύστημα υγείας, όσο και να το μεγαλώνεις έχει πεπερασμένα όρια» σημείωσε και συνόψισε πως θα πρέπει να υιοθετηθεί μια συλλογιστική ενιαίου συστήματος με σύζευξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα υγείας.
«Μέχρι να δούμε κάποια ύφεση με τα μέτρα που έχουν ήδη παρθεί, που ελπίζω σε 15 ημέρες να αρχίσουν να αποδίδουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης