Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καπραβέλος: Ο κορωνοϊός είναι ο φυσικός αυτουργός της κατάστασης, αλλά υπάρχουν και ηθικοί αυτουργοί

Καπραβέλος: Ο κορωνοϊός είναι ο φυσικός αυτουργός της κατάστασης, αλλά υπάρχουν και ηθικοί αυτουργοί
"Πλέον είμαστε πεπεισμένοι ότι ναι μεν ο κορωνοϊός είναι ο φυσικός αυτουργός της κατάστασης, αλλά υπάρχουν και πολλοί ηθικοί αυτουργοί", τόνισε ο Ν. Καπραβέλος

Για ηθικούς αυτουργούς της κατάστασης που επικρατεί στα νοσοκομεία λόγω πανδημίας έκανε λόγο ο διευθυντής στη Β΄ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.
Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο, ο κ. Καπραβέλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι τις προηγούμενες ώρες έγοναν 53 εισαγωγές ρεκόρ, αλλά και πως υπάρχουν και νοσοκομεία με περισσοτέρους ασθενείς.
Όπως είπε, «τρεις διασωληνώσεις, με αντίστοιχους θανάτους, πολύ μεγάλη πίεση. Τα καταφέρνουμε, αλλά είμαστε οριακοί. Έχουμε 36 κλίνες εντατικής για COVID, που είναι όλες καλυμμένες, και 4 εισαγωγές για τα υπόλοιπα… Είχαμε φοβερό τροχαίο με νεκρό και ένα με κρίσιμη κατάσταση γιατί είναι και τα μη COVID περιστατικά».
Τόνισε ότι «δεν υπάρχουν άλλες δυνατότητες, η πίεση είναι μεγάλη (…) Αν έρθει κάποιος στην εντατική δεν έχουμε πού να τον βάλουμε».
Ο κ. Καπραβέλος σημείωσε ότι «πλέον είμαστε πεπεισμένοι ότι ναι μεν ο κορωνοϊός είναι ο φυσικός αυτουργός της κατάστασης, αλλά υπάρχουν και πολλοί ηθικοί αυτουργοί, που παραπλανούν πιέζουν και ξεγελούν» και εξήγησε ότι «ζητούν άνθρωποι μέσα στην αφέλεια τους τη βοήθεια μη γιατρών, και κάποιοι δέχονται να κατευθύνουν τις ζωές ανθρώπων, υπάρχει παραβατικότητα, να το δει η πολιτεία».
Πρόσθεσε ότι υπάρχουν ασθενείς που έρχονται καθυστερημένα στα νοσοκομεία, δεν πιστεύουν στον κορωνοϊό, πάει πολύ να πιστεύουν τους γιατρούς και δολοφόνους.
Ακόμη, ανέφερε ότι χθες στο Παπανικολάου ασθενής που χρειαζόταν οξυγόνο πέταξε τα σωληνάκια και έφυγε από το τμήμα.
«Τον βρήκαμε στα παγκάκια του Παπανικολάου ημιθανή και τον επιστρέψαμε πίσω. Προφανώς είχε ακούσει κάποιες ‘συμβουλές’», σημείωσε ο κ. Καρπαβέλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης