Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σοκάρει η Ματίνα Παγώνη: Έτσι είναι οι πνεύμονες ενός ασθενή με κορωνοϊό (Φωτο)

Σοκάρει η Ματίνα Παγώνη: Έτσι είναι οι πνεύμονες ενός ασθενή με κορωνοϊό (Φωτο)
Οι βλάβες είναι ανεπανόρθωτες", πρόσθεσε η κ. Παγώνη

Στην εκπομπή του Mega, "Live News", μίλησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνηεξήγησε τις βλάβες που υφίσταται ο ανθρώπινος οργανισμός από τον κορωνοϊό.

Όπως φαίνεται και στις ακτινογραφίες που παρουσιάστηκαν στην εκπομπή "Live News", ο ιός φράζει τα πνευμόνια και οδηγεί τον άνθρωπο στον θάνατο.
"Θα σας δείξω και αξονικές για να δείτε την κατάσταση στην οποία έρχεται ο οργανισμός από τον ιό. 
Οι βλάβες είναι ανεπανόρθωτες", πρόσθεσε η κ. Παγώνη.

Σοκαριστικό: Έτσι είναι οι πνεύμονες ενός ασθενούς με κορονοϊό [Βίντεο]
Οι πνεύμονες ενός ανθρώπου χωρίς κορωνοϊό
πνεύμονες κορονοϊός
Οι πνεύμονες ενός ανθρώπου με κορωνοϊό

Στη συνέχεια η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών τόνισε την ανάγκη του εμβολιασμού καθώς κυρίως οι νέοι είναι η πληθυσμιακή ομάδα που δεν πείθεται ως προς τον εμβολιασμό της. 
"Τα αντισώματα μειώνονται όσο περνάει ο καιρός, γι' αυτό πρέπει να πάει να εμβολιαστεί ο κόσμος", είπε.


Κορωνοϊός: Πώς επηρεάζει τους πνεύμονες των παιδιών και των νέων

Η λοίμωξη Covid-19 δεν φαίνεται να επηρεάζει τη λειτουργία των πνευμόνων των περισσότερων παιδιών, εφήβων και νέων ενηλίκων, σύμφωνα με δύο νέες μικρές έρευνες, μία σουηδική και μία γερμανική, που παρουσιάστηκαν στο διαδικτυακό διεθνές συνέδριο της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας τον Σεπτέμβριο.
Οι δύο μελέτες δείχνουν ότι τα παιδιά και οι έφηβοι όχι μόνο έχουν λιγότερες πιθανότητες να περάσουν σοβαρά τη νόσο, αλλά επίσης έχουν μικρότερο κίνδυνο να πάσχουν από πνευμονικά προβλήματα σε βάθος χρόνου.

Πώς επηρεάζει τους ασθενείς με άσθμα

Η πρώτη μελέτη, με επικεφαλής τη δρα Ίντα Μόγκενσεν του ιατρικού Ινστιτούτου Καρολίνσκα του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, αφορούσε 661 άτομα με μέση ηλικία 22 ετών, εκ των οποίων τα 178 (ποσοστό 27%) είχαν αντισώματα κατά του κορονοϊού SARS-CoV-2, συνεπώς είχαν κάποια στιγμή μολυνθεί από τον ιό. Οι συμμετέχοντες είχαν κάνει κλινικές εξετάσεις πριν την πανδημία και επίσης παρακολουθήθηκαν μετά τη λοίμωξη Covid-19.

Οι εξετάσεις που έκαναν, έδειξαν ότι ακόμη και οι ασθενείς με άσθμα που είχαν μολυνθεί από τον κορωνοϊό, δεν εμφάνιζαν στη συνέχεια κάποια αισθητή επιδείνωση στη λειτουργία των πνευμόνων τους. "Η ανάλυση μας έδειξε παρόμοια πνευμονική λειτουργία άσχετα από το ιστορικό Covid-19", τόνισε η Μόγκενσεν και πρόσθεσε ότι "αυτά τα αποτελέσματα είναι καθησυχαστικά για τους νέους ενήλικες".

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης