Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τσακρής: Κάποιοι νόσησαν εσκεμμένα για να μην εμβολιαστούν

Τσακρής: Κάποιοι νόσησαν εσκεμμένα για να μην εμβολιαστούν
Η διασπορά γίνεται κυρίως από τους ανεμβολίαστους, αν και εμβολιασμένοι νοσούν είπε ο κ.Τσακρής
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως κάποιοι πολίτες επέλεξαν να νοσήσουν με covid προκειμένου να μην εμβολιαστούν διατύπωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Τσακρής, ο οποίος έκανε λόγο για μια εξαιρετικά επικίνδυνη τακτική.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ και ερωτηθείς για το εάν γνωρίζει περιπτώσεις πολιτών που απέκτησαν μαϊμού rapid test για να αποφεύγουν τους ελέγχους , ο κ.Τσακρής αποκάλυψε πως γνωρίζει περιστατικά ατόμων που προχώρησαν στην επιλογή να νοσήσουν επίτηδες ώστε να μην κάνουν το εμβόλιο.
Όσον αφορά την εξέλιξη της πανδημίας, ο κ.Τσακρής τόνισε ότι είναι λογικό να παρατηρείται μεγαλύτερη διασπορά του κορωνοϊού λόγω της εποχής, αλλά και λόγω της απουσίας αυστηρών περιοριστικών μέτρων.
«Πρέπει να ληφθούν μέτρα για τα μέρη όπου υπάρχουν εστίες υπερμετάδοσης.
Η διασπορά γίνεται κυρίως από τους ανεμβολίαστους αλλά και εμβολιασμένοι νοσούν γιατί η ανοσία απέναντι στον ιό με το εμβόλιο μειώνεται σημαντικά» επεσήμανε ο κ.Τσακρής.
Αναφερόμενος στην αναμνηστική δόση ο κ.Τσακρής είπε πως τα αντισώματα που προσφέρει είναι πολύ υψηλότερα σε σχέση με αυτά της δεύτερης και όπως είπε αυτό απέδειξε και το παράδειγμα του Ισραήλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης