Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ακρίτα για απάντηση Μητσοτάκη στην Ολλανδή: «Ίσως η μεγαλύτερη προσβολή πολιτικού για τον κλάδο μας»

Ακρίτα για απάντηση Μητσοτάκη στην Ολλανδή: «Ίσως η μεγαλύτερη προσβολή πολιτικού για τον κλάδο μας»
Η δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα τοποθετήθηκε στην ερώτηση της Ολλανδής δημοσιογράφου Ingeborg Beugel και την απάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μέσα από δύο αναρτήσεις.

Τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και τη δουλειά των δημοσιογράφων σχολίασε η Έλενα Ακρίτα, με αφορμή την αντιπαράθεση του πρωθυπουργού με την Ολλανδή δημοσιογράφο Ingeborg Beugel.
Η δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα τοποθετήθηκε στην ερώτηση της Ολλανδής δημοσιογράφου Ingeborg Beugel και την απάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μέσα από δύο αναρτήσεις.
Στην πρώτη δημοσίευσή της στο Facebook, έγραψε αρχικά πως υπάρχουν δημοσιογράφοι που εξαγριώθηκαν με την ερώτηση της Ολλανδής και υπάρχουν και δημοσιογράφοι που εξαγριώθηκαν με την απάντηση του Μητσοτάκη.
Όπως τόνισε «όταν οι δεύτεροι υπερτερούν των πρώτων, τότε υπάρχει ακόμα ελπίδα για τον κλάδο μας».

Σε μία δεύτερη ανάρτηση σχολίασε τη φράση του πρωθυπουργού «στην Ολλανδία έχετε την τάση να ρωτάτε ευθέως», γράφοντας πως είναι «ίσως η μεγαλύτερη προσβολή που έκανε ποτέ πολιτικός για τον κλάδο μας».
«Που σημαίνει ότι εμείς οι Έλληνες δημοσιογράφοι ρωτάμε… πλαγίως. Εμείς οι Έλληνες δημοσιογράφοι φοβόμαστε να στριμώξουμε τον συνομιλητή μας» πρόσθεσε.
Στο τέλος του post υπογράμμισε πως «είναι ύβρις, είναι ντροπή, είναι προσβολή για τον κλάδο μας να μας απαξιώνει διεθνώς ο πρωθυπουργός της Ελλάδας» και «πρέπει να αντιδράσει η ΕΣΗΕΑ».

Υπενθυμίζεται ότι η Beugel ρώτησε τους τη Μητσοτάκη και Rutte «γιατί λένε ψέματα για το μεταναστευτικό και για τα pushbacks που γίνονται στο Αιγαίο», με τον Έλληνα πρωθυπουργό να απαντά ότι δεν θα δεχθεί να προσβάλλει τον ίδιο και τον ελληνικό λαό.

«Αυτό που δεν θα δεχτώ είναι σε αυτό το γραφείο να προσβάλλετε εμένα ή τον ελληνικό λαό με κατηγορίες και εκφράσεις που δεν υποστηρίζονται από γεγονότα, όταν αυτή η χώρα διαχειρίζεται μια άνευ προηγουμένου μεταναστευτική κρίση και διασώζει εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, ανθρώπους από τη θάλασσα. Κάθε μέρα σώζουμε ανθρώπους στη θάλασσα, ενώ την ίδια στιγμή αποτρέπουμε πλοία που έρχονται από την Τουρκία, όπως έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες, και περιμένουμε από την τουρκική ακτοφυλακή να έρθει να τους πάρει και να τους επιστρέψει στην Τουρκία» δήλωσε συγκεκριμένα.

Μετά το συμβάν της αντιπαράθεσης, η δημοσιογράφος έχει προχωρήσει σε σειρά αναρτήσεων, μεταξύ των οποίων και μία που γράφει πως «Ολλανδία και Ευρωπαϊκή Ένωση είναι υπεύθυνες για τον τρόμο των προσφύγων και την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα σύνορα της Ε.Ε. και στην Ελλάδα».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης