Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παπαευαγγέλου: Στους 5,5 μήνες θα ανοίγει η πλατφόρμα για την χορήγηση της γ’ δόσης του εμβολίου

Παπαευαγγέλου: Στους 5,5 μήνες θα ανοίγει η πλατφόρμα για την χορήγηση της γ’ δόσης του εμβολίου
Ανεμβολίαστος ένας στους τέσσερις άνω των 80 ετών υποστήριξε η κα.Παπαευαγγέλου
Σχετικά Άρθρα

Στους 5,5 μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού θα ανοίγει η πλατφόρμα για την χορήγηση της γ’ δόσης του εμβολίου κατά της covid, όπως είπε η καθηγήτρια Παιδιατρικής και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου
«Με αυτό τον τρόπο η τρίτη δόση θα χορηγείται στους πολίτες τις ημέρες που θα συμπληρώνονται οι έξι μήνες.
Επειδή καταλαβαίνουμε την αγωνία του κόσμου συζητήσαμε χθες με τον γγ τον κ. Θεμιστοκλέους να ανοίγει η πλατφόρμα στους 5,5 μήνες, έτσι ώστε όλοι, στις μέρες που κλείνουν τους έξι μήνες να πάνε να κάνουν τη δόση τους» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ η κα.Παπαευαγγέλου.
Όπως είπε, συζητήθηκε στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού η χορήγηση της τρίτης δόσης νωρίτερα ωστόσο δεν υπάρχουν βιβλιογραφικά δεδομένα που να υποστηρίζουν κάτι τέτοιο «και πρέπει να επικεντρώσουμε να γίνει στη σωστή ώρα, σε όλους».

Ανεμβολίαστοι ένας στους τέσσερις άνω των 80 ετών

Η κα.Παπαευαγέλλου υπογράμμισε πως ενώ γίνεται συζήτηση για την τρίτη δόση, ένας στους τέσσερις άνω των 80 ετών παραμένουν ανεμβολίαστοι, αυτοί δηλαδή που κινδυνεύουν περισσότερο να νοσηλευτούν, να μπουν στις ΜΕΘ ή να χάσουν τη ζωή τους.
Στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία να πειστούν να εμβολιαστούν όλοι οι άνω των 50, λέγοντας χαρακτηριστικά «αποτύχαμε σε αυτό, ας το πούμε, ας μη φοβόμαστε τις λέξεις».
Πάντως, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πορεία των εμβολιασμών τις τελευταίες εβδομάδες.

Δεν θα κλείσουν τα σχολεία

Για τα σχολεία τόνισε ότι προφανώς και δεν θα κλείσουν καθώς γενικά στα παιδιά τα πράγματα πάνε καλά.
«Η λειτουργία των σχολείωβ δεν επιβαρύνει την πανδημία και ενώ όταν ξεκίνησαν τα σχολεία τα κρούσματα σε παιδιά ήταν το 27% τώρα το ποσοστό αυτό έχει πέσει στο 24%» είπε η κα. Παπαευαγγέλλου τονίζοντας πως το πρωτόκολλο όπως έχει σχεδιαστεί με το εξαντλητικό τεστινγκ για τα παιδιά έχει συμβάλει σε αυτή την πορεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης