Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καπραβέλος: Κλίνες ΜΕΘ τέλος – Ή υποχρεωτικοί εμβολιασμοί ή ασθενείς στο πάρκινγκ

Καπραβέλος: Κλίνες ΜΕΘ τέλος – Ή υποχρεωτικοί εμβολιασμοί ή ασθενείς στο πάρκινγκ
Εάν δεν καταστούν υποχρεωτικοί οι εμβολιασμοί, το lockdown θα είναι μονόδρομος είπε ο κ.Καπραβέλος

Τη θέση πως εάν δεν επεκταθεί η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, τότε το lockdown θα είναι μονόδρομος διατύπωσε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Ν. Καπραβέλος, ο οποίος προειδοποίησε για εικόνες Ρουμανίας, όπου οι ασθενείς νοσηλεύονται στο πάρκινγκ των νοσοκομείων.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ και ερωτηθείς για το εάν θα φτάσουμε στο σημείο να διαλέγουμε ασθενείς, ο κ.Καπραβέλος είπε ότι «τώρα δεν έχουμε καμία επιλογή» και ότι το νοσοκομείο είναι «κλειστό» λόγω πληρότητας.
«105 προσελεύσεις μολυσμένων έγιναν στο νοσοκομείο μας και άλλοι τόσοι φύγανε, διότι δεν μπορούσαμε να τους εξυπηρετήσουμε.
Έγιναν 44 εισαγωγές στα πιο βαριά περιστατικά και 4 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.
Δεν είχαμε άλλες κλίνες.
Αυτές είναι οι κλίνες», τόνισε ο κ.Καπραβέλος, ο οποίος είπε πως σήμερα το νοσοκομείο «Παπανικολάου» ανοίγει ακόμη 9 κλίνες εντατικής με πέντε γιατρούς που φθάνουν από την Αθήνα ώστε να απορροφηθούν οι ασθενείς που υπάρχουν διασωληνωμένοι.
«Και 100 κλίνες ΜΕΘ να ανοίξουν είναι τόσο μεγάλος ο ρυθμός των ασθενών που δεν θα φτάνουν» είπε ο κ.Καπραβέλος, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του πως θα φτάσουν στο σημείο να νοσηλεύουν ασθενείς στο παρκινγκ όπως στη Ρουμανία.
Ο κ.Καπραβέλος προειδοποίησε ότι εάν δεν καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός τότε το lockdown θα είναι μονόδρομος και τα νοσοκομεία θα φτάσουν στο σημείο να έχουν ασθενείς στο παρκινγκ όπως η Ρουμανία.
«Εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, τότε κι εμείς, θα δείτε, θα φτάσουμε στο σημείο να έχουμε στο παρκινγκ ασθενείς. Δεν θα έχουμε άλλες κλίνες όπως η Ρουμανία», σημείωσε ο κ.Καπραβέλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης