Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ένταση στη δίκη για τον Ζακ Κωστόπουλο - Ισχαιμικό επεισόδιο λόγω των κακώσεων η αιτία θανάτου

Ένταση στη δίκη για τον Ζακ Κωστόπουλο - Ισχαιμικό επεισόδιο λόγω των κακώσεων η αιτία θανάτου
Συνεχίζεται η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο

Με καταθέσεις μαρτύρων και ιατροδικαστών για τις κρίσιμες στιγμές που οδήγησαν στο θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου συνεχίζεται σήμερα Τρίτη 9/11 η εκδίκαση της υπόθεσης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.
Αν και υπήρξαν αιτήματα προς τη τη διοίκηση του Πρωτοδικείου αλλά και προς το υπουργείο Δικαιοσύνης για εξασφάλιση μεγαλύτερης αίθουσας για την διεξαγωγή της δίκης, η διαδικασία που άρχισε στις 20 Οκτωβρίου συνεχίζεται σήμερα στην ίδια αίθουσα.
Σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογριάς, «ο Ζαχαρίας Κωστόπουλος έκανε ένα ισχαιμικό επεισόδιο από τις κακώσεις χωρίς να προσδιορίζεται ποιά ήταν αυτή που το προκάλεσε.
Επίσης αποκλείστηκαν με τις εξετάσεις άλλοι μηχανισμοί που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αυτό».
«Έχω ξαναδεί με ένα ξυλοδαρμό κάποιος να κάνει ισχαιμικό και να καταλήξει, δεν είναι όμως συχνό», τόνισε και πρόσθεσε ότι ο Ζακ Κωστόπουλος δεν είχε κάποιο ιατρικό πρόβλημα συνέπεια του οποίου θα μπορούσε να επέλθει ο θάνατος.

Έντονη αντιπαράθεση του ιατροδικαστή με την υπεράσπιση

Έντονη αντιπαράθεση είχε με συνηγόρους υπεράσπισης ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογριάς ο οποίος φανερά οργισμένος από τοποθέτηση συνηγόρου ότι «έξι άνθρωποι δικάζονται από αυτά που είπατε εσείς», του ζήτησε να ανακαλέσει, δηλώνοντας πως η φράση τον προσβάλλει.
Η λεκτική αψιμαχία και ο έντονος εκνευρισμός του ιατροδικαστή οδήγησε σε ολιγόλεπτη διακοπή της δίκης, κάτι που ζήτησε ο ίδιος ο μάρτυρας.
Το φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε κατά την εξέταση του κ. Καλογριά από συνηγόρους υπεράσπισης σχετικά με τα ευρήματα της έκθεσης νεκροψίας-νεκροτομής.
Ο μάρτυρας εκδήλωσε την ενόχλησή του για αρκετές από τις ερωτήσεις λέγοντας πως «νιώθω σαν να πρέπει να απολογηθώ για τα ευρήματα της ιατροδικαστικής.
Εμείς κάνουμε, ο κάθε ιατροδικαστής, 1.000 νεκροτομές και κάνουμε τη δουλειά μας. Αν πρέπει να απολογηθώ, έχω τη διάθεση να σας απαντήσω αρκεί να μπορώ».
Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων επιχείρησαν να διευκρινίσουν την τοποθέτηση του ιατροδικαστή ότι δεν έχει δυνατότητα να αποφανθεί ποια ήταν τα τραύματα που πυροδότησαν τον μηχανισμό που επέφερε το θάνατο, με τον ιατροδικαστή να απαντά ότι δεν μπορεί να υποθέτει αλλά να συμπεραίνει βασιζόμενος μόνο σε αντικειμενικά στοιχεία.
Ιατροδικαστής: Δεν μπορούμε να ποσοστοποιήσουμε ποια τραύματα συμμετείχαν περισσότερο ή λιγότερο στο αποτέλεσμα.
Συνήγορος: Υπάρχουν έξι άνθρωποι που δικάζονται από αυτά που είπατε εσείς.
Ιατροδικαστής: Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας. Να ανακαλεσετε αυτό που είπατε! Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας, όπως κάνουμε κάθε μέρα σε όλες τις περιπτώσεις. Είναι δυνατόν να είναι κατηγορούμενοι από εμένα; Ποτέ δεν έχω ξανακούσει, στα 22 χρόνια ότι ο ιατροδικαστής που κάνει τη δουλειά του, κάνει κατηγορουμένους! Δημιουργεί εντυπώσεις και σε αυτούς τους ανθρώπους. Με προσβάλλετε. Έχω δικαίωμα [...] και έχω και θυμό. Είναι δυνατόν να λέτε ότι ο ιατροδικαστής τους κατέστησε κατηγορουμένους;
Πολιτική Αγωγή: Οι πράξεις τους τους κατέστησαν κατηγορουμένους.
Η διαδικασία διακόπηκε για λίγο καθώς ο ιατροδικαστής ζήτησε λίγο χρόνο για να κατευναστεί η ένταση.

Οι κατηγορούμενοι

Κατηγορούμενοι για τον θάνατο του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου είναι δύο πολίτες, ο κοσμηματοπώλης, εντός του καταστήματος του οποίου εισήλθε το θύμα και ένας μεσίτης, καθώς και τέσσερις αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο.
Όλοι τους κατηγορούνται για θανατηφόρα σωματική βλάβη.

Καταθέτουν μάρτυρες

Μετά τις καταθέσεις των γονιών και του αδελφού του 33χρονου ακτιβιστή που άνοιξαν την ακροαματική διαδικασία η δίκη σήμερα αναμένεται να συνεχιστεί με τις καταθέσεις μαρτύρων, από τον κατάλογο των 41 που εκφωνήθηκαν κατά την έναρξη της διαδικασίας.
Στο βήμα του μάρτυρα αναμένεται να ανέβουν οι άνθρωποι που βρέθηκαν στην οδό Γλάδστωνος το μεσημέρι της 21ης Σεπτεμβρίου 2018, όταν ο 33χρονος ακτιβιστής βρέθηκε εντός του καταστήματος του ενός εκ των έξι κατηγορουμένων, «για άγνωστο λόγο», σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, «κυνηγημένος» σύμφωνα με τους οικείους του.
Στην διάθεση των παραγόντων της δίκης είναι και το βιντεοληπτικό υλικό που καταγράφηκε από την οδό Γλάδστωνος και από όσα έγιναν όταν εγκλωβίστηκε εντός του κοσμηματοπωλείου ο Ζακ Κωστόπουλος.
Το επίμαχο υλικό από την αρχή, κατά την πρώτη συνεδρίαση, συμφωνήθηκε με την Πολιτική Αγωγή και την Υπεράσπιση ότι θα αξιοποιηθεί ώστε να έχουν οι δικαστές και οι παράγοντες πλήρη αντίληψη για όσα έγιναν στην οδό Γλάδστωνος και την θέση που είχαν κατηγορούμενοι και θύμα στον χώρο, αλλά και προκειμένου επ' αυτού να μπορούν να εξεταστούν αυτόπτες μάρτυρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης