Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εξαδάκτυλος: Για κάθε 100.000 εμβολιασμένους, μόνο ένας ΜΕΘ - Τα lockdown είναι σαν τους ακρωτηριασμούς στη χειρουργική

Εξαδάκτυλος: Για κάθε 100.000 εμβολιασμένους, μόνο ένας ΜΕΘ - Τα lockdown είναι σαν τους ακρωτηριασμούς στη χειρουργική

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου υποστήριξε πως κανείς δεν μπορεί να απορρίψει δογματικά το lockdown

Σχετικά Άρθρα
Στο τραπέζι παραμένει το lockdown όσο και αν η κυβέρνηση αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το απορρίπτει κατηγορηματικά.
Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, παρομοίωσε το lockdown με ακρωτηριασμό που γίνεται κάθε προσπάθεια για να αποφευχθεί αλλά κανείς δεν μπορεί δογματικά να τον απορρίψει.
«Τα lockdown είναι σαν τους ακρωτηριασμούς στη χειρουργική. Είναι απολύτως ανεπιθύμητα, απευκταία, καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για να αποφευχθούν, αλλά ο δογματισμός στην ιατρική δεν επιτρέπεται», τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Σκάι.
Σύμφωνα με τον ίδιο, με βάση τα χθεσινά στοιχεία, από κάθε 100.000 εμβολιασμένους, προκύπτει ένας στην εντατική ενώ όσον αφορά τους ανεμβολίαστους, προκύπτει ένας ασθενής στη ΜΕΘ από 9.000 άτομα.
Ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε ότι αυτή τη στιγμή η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι οριακή και οι γιατροί και οι νοσηλευτές είναι πάρα πολύ κουρασμένοι. Πρόσθεσε ότι το Σύστημα Υγείας έχει αντέξει έως τώρα δύο φορές και πέρα από τα όριά του, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι καλό να τα εξαντλούμε «κάθε τρεις και λίγο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης