Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Covid: Ποιος κλάδος εργαζομένων είναι ο επικρατέστερος για ένταξη στον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Covid: Ποιος κλάδος εργαζομένων είναι ο επικρατέστερος για ένταξη στον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Ποιος κλάδος είναι ο επικρατέστερος να ενταχθεί άμεσα στις κατηγορίες εργαζομένων για υποχρεωτικό εμβολιασμό

Σχετικά Άρθρα

Ο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού παραμένει σταθερά πάνω από τα 6.000 τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα και φέρνει και πάλι στο προσκήνιο τη συζήτηση για την επέκταση των υποχρεωτικών εμβολιασμών για τους εργαζόμενους και άλλων κλάδων.
Επικρατέστερος να ακολουθήσει άμεσα τις υπόλοιπες κατηγορίες υποχρεωτικού εμβολιασμού, είναι αυτός της εστίασης.
Είναι πολύ πιθανό μέσα στις προσεχείς ημέρες να προστεθούν και οι εργαζόμενοι στο χώρο της εστίασης σε εκείνους, που θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους για να συνεχίσουν να εργάζονται, σύμφωνα με το OPEN .

Η πρεμιέρα των μέτρων

Την ίδια ώρα, οι περισσότεροι πελάτες στους χώρους εστίασης και τα εμπορικά καταστήματα, που ελέγχθηκαν, διέθεταν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, σύμφωνα με τα στοιχεία κλιμακίων της ΕΛΑΣ, της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας αλλά και της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου.
Αυτό πρακτικά σημαίνει, πως οι ανεμβολίαστοι που χρειάζονται αρνητικό rapid test ή PCR για να εισέλθουν σε καταστήματα και χώρους εστίασης, επέλεξαν να παραμείνουν σπίτι τους , κατά την αυλαία των νέων μέτρων.
Αρμόδιες πηγές ανέφεραν στον ΣΚΑΪ ότι ενδεχομένως ορισμένοι ανεμβολίαστοι να περιμένουν να «ξεφουσκώσουν» οι έλεγχοι για να κυκλοφορήσουν για καφέ ή για βόλτα στα καταστήματα τις επόμενες ημέρες.
Οι έλεγχοι για την εφαρμογή των μέτρων ανάσχεσης του κορωνοϊού είναι αυστηροί ενώ βαριά είναι τα πρόστιμα για τα καταστήματα που τα παραβιάζουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης