Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καπραβέλος: Ανεξέλεγκτη η κατάσταση μετά τις 20/11 - Μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε εκατόμβη νεκρών

Καπραβέλος: Ανεξέλεγκτη η κατάσταση μετά τις 20/11 - Μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε εκατόμβη νεκρών
Προειδοποίηση Ν. Καπραβέλου για εκατόμβη νεκρών

«Μετά τις 20 Νοεμβρίου η κατάσταση μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτη. Το κύμα αυτό είναι πιο καταστροφικό. Το στέλεχος είναι υπερμεταδοτικό», τόνισε ο διευθυντής της ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Ν. Καπραβέλος.
Ο κ. Καπραβέλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ προέβλεψε ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε εκατόμβη νεκρών, ενώ απηύθυνε έκκληση στον κόσμο να εμβολιαστεί και σημείωσε ότι η πολιτεία πρέπει να βρει τον τρόπο να επιβάλει την υποχρεωτικότητα στις ανθρώπινες δραστηριότητες.
Ειδικότερα, αναφερόμενος στις εκκλησίες, υπογράμμισε ότι οι πρέπει να επιβάλουν τον έλεγχο και προέβλεψε ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε εκατόμβη νεκρών

Τεράστια πίεση στο ΕΣΥ

Σύμφωνα με τον κ. Καπραβέλο, είναι τεράστια η πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας.
Όπως είπε, «στην τελευταία εφημερία του Παπανικολάου πριν δύο μέρες κάναμε 46 εισαγωγές σε βαριά κατάσταση και 90 από τα άλλα νοσήματα».
Συμπλήρωσε ότι η χθεσινή νύχτα ήταν δραματική, καθώς χάθηκαν δύο ασθενείς και αμέσως μπήκαν άλλοι δύο στη ΜΕΘ, ενώ στη μονάδα εντατικής θεραπείας που διαθέτει 12 κλίνες, στην οποία είναι διευθυντής, είναι όλοι ανεμβολίαστοι.
«Στο τρίμηνο νοσήλευσα 52 ασθενείς. Οι 3 ήταν πλήρως εμβολιασμένοι, δηλαδή μόλις 6%. Αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο Παπανικολάου έχει 100% πληρότητα στις ΜΕΘ Covid», σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης