Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Λινού: Μάσκα παντού και από όλους - Χρειάζονται μέτρα και για τους εμβολιασμένους

Λινού: Μάσκα παντού και από όλους - Χρειάζονται μέτρα και για τους εμβολιασμένους

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας έκανε λόγο για μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού στα μέσα μεταφοράς και στα σχολεία

Σχετικά Άρθρα
Τη λήψη μέτρων και για τους εμβολιασμένους συστήνει η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού, κάνοντας παράλληλα λόγω για μεγάλη διασπορά κορωνοϊού στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα σχολεία.
«Μόνο του το εμβόλιο δίνει μια υψηλή προστασία, αλλά όχι απόλυτη. Είναι καιρός να το παραδεχθούμε οι επιστήμονες, γιατί το ξέραμε, και να το λάβει σοβαρά υπόψιν της και η επιτροπή και η πολιτεία και να οδηγηθούμε σε μέτρα ατομικής προστασίας για τον εμβολιασμένο. Να απαιτηθεί δηλαδή και από τους εμβολιασμένους να φορούν παντού μάσκα, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και να τηρούν αποστάσεις.
Η Πολιτεία πρέπει να εξασφαλίσει ότι στους χώρους που επιλέγει να κυκλοφορούν μόνο εμβολιασμένοι να τηρηθούν αποστάσεις και χρήση μάσκας» τόνισε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας μιλώντας στον Real FM. Όπως εξήγησε «διαφορετικά ακόμα και σήμερα να εμβολιάζονταν 1.000.000 Έλληνες τα αποτελέσματα του εμβολίου θα τα δούμε σε 1 με 1,5 μήνα. Δεν έχουμε επομένως το περιθώριο να επιτρέψουμε τη διασπορά για αυτό το χρονικό διάστημα».
Παράλληλα, η κ. Λινού υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για τα ΜΜΜ και εκεί έχουμε μεγάλη διασπορά. Δεν έχει κάνει τίποτα για τα σχολεία και εκεί έχουμε διασπορά και θα δούμε μεγαλύτερη, ιδιαίτερα με τις τωρινές συνθήκες γιατί τώρα έχουμε έναν εξαιρετικά μεταδοτικό ιό, και έχουμε μια ομάδα εμβολιασμένων, οι οποίοι σε μικρότερο ποσοστό μεταδίδουν και δεν λαμβάνουν απολύτως κανένα μέτρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης