Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τούντας: Τέλος το «ελευθέρας» στους πλήρως εμβολιασμένους μετά τους 6 μήνες

Τούντας: Τέλος το «ελευθέρας» στους πλήρως εμβολιασμένους μετά τους 6 μήνες
Να ανανεώνεται το πιστοποιητικό μετά την χορήγηση της τρίτης δόσης αναφέρει ο κ.Τούντας
Σχετικά Άρθρα

Υπέρ του να μπει τέλος στο «ελευθέρας» για τους πλήρως εμβολιασμένους μετά την πάροδο των 6 μηνών τάσσεται ο Γ. Τούντας, καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, επισημαίνοντας πως το πιστοποιητικό θα πρέπει να ανανεώνεται μετά την χορήγηση της τρίτης δόσης.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ ο κ.Τούντας είπε ότι συμφωνεί και προσυπογράφει τη σχετική πρόταση που κατέθεσε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, εξηγώντας ότι ο πλήρης εμβολιασμός προσφέρει μια σημαντικότατη προστασία, η οποία όμως έχει μέση διάρκεια γύρω στους 6 μήνες.
«Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι μπορεί να χάσουν σημαντικό μέρος της ανοσίας τους στους 4 μήνες και άλλοι στους 8 μήνες.
Βλέπουμε να παρουσιάζονται κρούσματα ανάμεσα στους εμβολιασμένους, διότι έχουν παρέλθει 4 ή 6 μήνες από τον πλήρη εμβολιασμό και είναι εκτεθειμένοι στη μόλυνση.
Θα έπρεπε να έχει ανοίξει πολύ νωρίτερα η πλατφόρμα για την τρίτη δόση για όλες τις ηλικίες άνω των 18 ετών.
Να μη χάσει κανείς χρόνο να κάνει την τρίτη δόση.
Είναι σωτήρια σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε και λειτουργεί πολύ προστατευτικά» είπε ο κ.Τούντας.

Να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός

Ο κ.Τούντας χαρακτήρισε τα νέα μέτρα «σωστά, απαραίτητα και αναγκαία, που θα έπρεπε να ληφθούν νωρίτερα», αλλά επεσήμανε ότι αυτά δεν αρκούν.
«Θα έπρεπε ο υποχρεωτικός εμβολιασμός να έχει επεκταθεί και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων, σε όλους τους εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που έρχονται σε επαφή με πολλά και διαφορετικά άτομα, είτε είναι στο γκισέ του σούπερ μάρκετ, είτε στο γκισέ μιας δημόσιας υπηρεσίας, είτε είναι οδηγός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είτε είναι εκπαιδευτικός.
Θα έπρεπε εδώ και καιρό να εφαρμοστεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός.
Η υποχρεωτικότητα εφαρμόστηκε καθυστερημένα στους υγειονομικούς και στους εργαζόμενους σε μονάδες φιλοξενίας ηλικιωμένων.
Νομίζω ότι η επέκταση θα πρέπει να εξεταστεί το επόμενο διάστημα, εφόσον δούμε ότι η κλιμάκωση θα συνεχίζεται και δεν θα περιορίζεται με τα ισχύοντα μέτρα» είπε ο κ.Τούντας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης