Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Η μεγάλη επιδείνωση της υγειονομικής εικόνας της Ελλάδος οδηγεί σε ανεπίτρεπτα αποτυχημένα μέτρα – Ανεπαρκής ο υπουργός Υγείας

Η μεγάλη επιδείνωση της υγειονομικής εικόνας της Ελλάδος οδηγεί σε ανεπίτρεπτα αποτυχημένα μέτρα – Ανεπαρκής ο υπουργός Υγείας
Θα κληθούν υπεύθυνοι και ανεύθυνοι να απαντήσουν γιατί οι επιδημιολογικοί δείκτες επιδεινώνονται στην Ελλάδα και μάλιστα με ρυθμό ανησυχητικό και σίγουρα θα αποτελεί ύβρη να επικαλεστούν ότι ευθύνονται οι ανεμβολίαστοι.
Σχετικά Άρθρα

Η μεγάλη επιδείνωση της υγειονομικής εικόνας της Ελλάδος είναι πρωτοφανής.
Το επιχείρημα ότι η πανδημία του covid 19 είναι παγκόσμιο πρόβλημα δεν δικαιολογεί την λάθος πορεία της χώρας και την μεγάλη επιδείνωση σε όλους τους δείκτες.
Τους πρώτους μήνες της έξαρσης της πανδημίας η κυβέρνηση διατράνωνε ότι εμφανίζει μια από τις καλύτερες επιδόσεις διεθνώς ως προς την διαχείριση ενός πρωτοφανούς υγειονομικού προβλήματος.
Ο διεθνής τύπος σχολίαζε θετικά την πορεία της Ελλάδος ως προς την αντιμετώπιση του covid 19.
Σήμερα η κατάσταση έχει δραματικά επιδεινωθεί σε όλους τους τομείς.
Πλέον από την θέση 75… η Ελλάδα βρίσκεται στην θέση 24 μεταξύ όλων των χωρών του κόσμου σε νεκρούς σε διάστημα 28 ημερών από covid 19.
Καταγράφεται μια οριζόντια επιδείνωση παντού, η Ελλάδα έχει σχεδόν 1.034 νεκρούς σε διάστημα 28 ημερών έναντι 157 στην Σουηδία, η Βενεζουέλα 392 και 841 στην Ισπανία με πολλαπλάσιο πληθυσμό.
Όχι η Ελλάδα τα πάει πολύ άσχημα στην διαχείριση της πανδημικής κρίσης και υπάρχουν αιτίες για την αποτυχία αυτή, είναι οι χειρισμοί τόσο υγειονομικοί όσο και πολιτικοί.
Μεγάλη ευθύνη για την αποτυχία αυτή φέρει και η ομάδα λοιμωξιολόγων που συμβουλεύει την κυβέρνηση.
Τα στατιστικά αποτελέσματα μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα με 16.050 νεκρούς θα φθάσει στους 20.000 νεκρούς μετά από μήνες αν και λογικά ενώ κορυφώνει το 4ο κύμα covid 19 θα υπάρξει και η περίοδος αποκλιμάκωσης – όπως συνέβη και στο Ισραήλ που από 11.200 κρούσματα ημερησίως έχει υποχωρήσει στα 662 ημερησίως και συνεχώς βελτιώνεται.

Ποιες οι αιτίες της αποτυχίας;

Οι αιτίες της ελληνικής αποτυχίας μπορούν να συνοψιστούν

1)Στην προσπάθεια να μην καταρρεύσει ο τουρισμός χαλάρωσαν τα μέτρα στις πύλες εισόδου.

2)Στην Βόρεια Ελλάδα καταγράφεται μεγάλη επιδείνωση επειδή οι πιο συχνοί τουρίστες είναι από τις όμορες χώρες όπως Βουλγαρία και FYROM όπου και εκεί καταγράφεται επιδείνωση.

3)Με 2.500 κρούσματα η κυβέρνηση υιοθετούσε το απόλυτα αποτυχημένο μέτρο του lockdown και με 6.700 κρούσματα ημερησίως… απλά ξορκίζουν τα lockdowns.

4)Η Σουηδία είναι ένα καλό παράδειγμα όπου χωρίς ακραία περιοριστικά μέτρα και χωρίς lockdowns η κοινωνία συμπορεύθηκε με τις προτάσεις της κυβέρνησης.
Στην Ελλάδα μετά από σειρά αποτυχημένων επιλογών και λανθασμένων προτάσεων… αύξησαν την καχυποψία στην κοινωνία.

5)Η πολιτική εμβολιασμού που ακολουθεί η Ελλάδα αποτελεί μια τραγική μετριότητα, όχι ως προς την συμμετοχή των πολιτών αλλά στο πως αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση τον διαχωρισμό της κοινωνίας.

6)Ο διαχωρισμός της κοινωνίας σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους δεν λειτουργεί.
Δυστυχώς είναι τόσο τραγικές οι επιλογές όπου οι εμβολιασμένοι που νοσούν και μεταδίδουν δεν υπόκεινται σε υποχρεωτικά rapid tests ενώ οι εμβολιασμένοι υπόκεινται.
Φθάσαμε στο σημείο να μεταδίδουν τον covid 19 οι εμβολιασμένοι.

7)Τώρα απειλούν τους εμβολιασμένους ότι εάν δεν κάνουν και την 3η δόση θα χάσουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού.
Το έκανε το Ισραήλ, οπότε πρέπει να το κάνει και η Ελλάδα.
Την ίδια στιγμή όλοι δουλεύουν για τις φαρμακευτικές εταιρίες, όπως την Pfizer που εν μέσω μιας παγκόσμιας πανδημίας δηλώνει ότι από τα εμβόλια είχε υπερκέρδη 36 δισεκ. δολαρίων και η κοινωνία συνεχίζει να παίζει τον ρόλο της μαριονέτας.

8)Ο υπουργός Υγείας κατά την άποψη μας είναι ανεπαρκής.
Ακατάλληλος να διαχειριστεί και να εμπνεύσει προκαλεί περισσότερο αντιπάθεια παρά συμπάθεια.
Η δε.. δήλωση του προς εβραϊκούς συλλόγους μόλις υπουργοποιήθηκε, ότι ζητάει συγνώμη για παλαιότερα σχόλια του… δείχνουν ότι ο υπουργός Υγείας πέραν από ανεπαρκής ως υπουργός είναι και πολιτικός νάνος…

9)Οι λοιμωξιολόγοι, πνευμονολόγοι κ.α. τα έχουν κάνει μαντάρα.
Η κοινωνία αντιδρά.
Η περίπτωση Βασιλακόπουλου έρχεται να αποδείξει ότι οι ιατροί πληρώνονται από τις φαρμακευτικές εταιρίες για να προωθούν τα προϊόντα τους.
Οι ιατροί δέχονται πλήθος από δωράκια και οι ιατροί παίζουν πολιτικά παιχνίδια και δωροδοκούνται από φαρμακευτικές εταιρίες.
Δεν τους ενδιαφέρει η δημόσια υγεία αλλά πως θα προωθήσουν συμφέροντα για τους λόγους αυτούς, έχουν χάσει την αξιοπιστία τους.

10)Η κυβέρνηση με όρους πολιτικούς επίσης ακολουθεί ένα ολισθηρό δρόμο προς το τίποτα.
Επιβάλλει τιμωρητικά μέτρα στους ανεμβολίαστους με ένα στόχο να τους εξαναγκάσει να εμβολιαστούν.
Όμως η συνταγή δεν είναι απλά λάθος είναι εγκληματικά λάθος.
Προκαλεί οργή στους πολίτες που προφανώς και δεν πρόκειται να πειστούν με απειλές να εμβολιαστούν.
Η κυβέρνηση απέτυχε και το έχασε στο θέμα αυτό… και ευθύνη για τις πολιτικές επιλογές δεν φέρουν οι τηλεπιστήμονες αλλά η κυβέρνηση που αποφασίζει τα μέτρα.
Τα μέτρα είναι επιεικώς απαράδεκτα.

Θα κληθούν υπεύθυνοι και ανεύθυνοι να απαντήσουν γιατί οι επιδημιολογικοί δείκτες επιδεινώνονται στην Ελλάδα και μάλιστα με ρυθμό ανησυχητικό και σίγουρα θα αποτελεί ύβρη να επικαλεστούν ότι ευθύνονται οι ανεμβολίαστοι.
Από τα 6.700 κρούσματα μπορούν να μας πουν πόσοι είναι οι εμβολιασμένοι και πόσοι οι ανεμβολίαστοι;
Όταν το ανακοινώσουν θα καταρρεύσει ένα ακόμη αποτυχημένο αφήγημα περί προστατευμένων εμβολιασμένων σε σχέση με τους ανεμβολίαστους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης