Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πλεύρης (ΥΠ. Υγείας): Με rapid τεστ σε λιανεμπόριο, τράπεζες και μεικτούς χώρους εστίασης οι ανεμβολίαστοι

Πλεύρης (ΥΠ. Υγείας): Με rapid τεστ σε λιανεμπόριο, τράπεζες και μεικτούς χώρους εστίασης οι ανεμβολίαστοι

Με rapid τεστ σε λιανεμπόριο, τράπεζες και μεικτούς χώρους εστίασης οι ανεμβολίαστοι - Από 5/11 για όλους η πλατφόρμα για γ΄ δόση

Η αναζωπύρωση της πανδημίας και η επιβαρυμένη επιδημιολογική κατάσταση σε ορισμένες περιοχές της χώρας, οδήγησαν την επιτροπή των ειδικών να εισηγηθούν νέα μέτρα για την αναχαίτιση της διασποράς του κορωνοϊού.
Τα νέα μέτρα για την ανάσχεση του τέταρτου κύματος της πανδημίας, στη «σκιά» των 6.700 νέων κρουσμάτων, που ανακοίνωσε νωρίτερα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.
Ο κ. Πλεύρης έκανε λόγο για αυξητική τάση της πανδημίας και αναφέρθηκε στα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση για την ενίσχυση του ΕΣΥ, σε συνεργασία και με τον ιδιωτικό τομέα.
Το μέτρο της αναστολής για τους ανεμβολίαστους γιατρούς θα παραμείνει, υπογράμμισε ο υπουργός.
Βασικό όπλο ο εμβολιασμός, τόνισε στη συνέχεια, αναφερόμενος σε στοιχεία, που δείχουν ότι οι εμβολιασμένοι πολίτες κινδυνεύουν κατά 30% λιγότερο με βαριά νόσηση από τους ανεμβολίαστους.
Από την Παρασκευή, 5/11 σημείωσε, ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση εμβολιασμού, για τους πολίτες 18 ετών και άνω, που έχουν συμπληρώσει το εξάμηνο από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους.
Ο κ. Πλεύρης είπε ότι η καμπάνια εμβολιασμού θα επεκταθεί με ενημερωτικά sms προς τους πολίτες, καθώς και με διαφημιστικά σποτ στα μέσα ενημέρωσης.
Από το Σάββατο, λοιπόν, τίθενται σε ισχύ επιπλέον μέτρα για ανεμβολίαστους. Συγκεκριμένα, όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι δύο rapid test την εβδομάδα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ανεξαρτήτως της φύσης της εργασίας τους.
Υποχρεωτικά rapid test για πρόσβαση σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες και εμπορικά καταστήματα ακόμα και ανοιχτούς χώρους εστίασης.
Αναβαθμίζονται και διπλασιάζονται οι ποινές για καταστήματα στην εστίαση που δεν τηρούν τα αυστηρά μέτρα.

www.bankinngnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης