Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου με Τσιόδρα - Εκτόξευση των κρουσμάτων κορωνοϊού

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου με Τσιόδρα - Εκτόξευση των κρουσμάτων κορωνοϊού
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κρούσματα που θα ανακοινωθούν σήμερα θα ξεπεράσουν τις 5.000

Συναγερμός έχει σημάνει στο Μέγαρο Μαξίμου μετά την εκτόξευση των κρουσμάτων κορωνοϊού, των διασωληνωμένων και των θανάτων.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα σημερινά κρούσματα αναμένεται να ξεπεράσουν τις 5.000. Ρεκόρ είχε σημειωθεί το Σάββατο (30/11/2021) με 4.696 κρούσματα, ενώ την Κυριακή (31/11/2021) οι διασωληνωμένοι εκτοξεύθηκαν στους 421.
Στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή και του Σωτήρη Τσιόδρα, αλλά του υπουργού Επικρατείας, Άκη Σκέρτσου, ο οποίος συμμετείχε και στην πρωινή τηλεδιάσκεψη με τους Περιφερειάρχες και την ΚΕΔΕ.

H πρωινή σύσκεψη

Η μεγάλη επιβάρυνση στη βόρεια Ελλάδα προκάλεσε τηλεδιάσκεψη το πρωί, μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, των δύο υπουργών Επικρατείας Γεραπετρίτη και Σκέρτσο και του προέδρου της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου.
Συζητήθηκε επίσης η δυνατότητα αναδιάταξης του ιατρικού προσωπικού που υπηρετεί σε Κέντρα Υγείας και εμβολιαστικά κέντρα ώστε να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή αξιοποίησή τους για την κάλυψη όλων των αναγκών του πληθυσμού.
Επισημάνθηκε η σημασία της συμμετοχής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην προσπάθεια να πειστούν οι πολίτες που διστάζουν να εμβολιαστούν, περιλαμβανομένης της δυνατότητας ενημέρωσης των πολιτών σε προσωπικό επίπεδο και σε περιβάλλον εμπιστοσύνης, μέσω εξατομικευμένων εκστρατειών ενημέρωσης.
Στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης υπογραμμίστηκε η σημασία των ελέγχων, όχι μόνο όσον αφορά την είσοδο εμβολιασμένων πολιτών σε αμιγείς χώρους αλλά και για την επιβεβαίωση της ταυτοπροσωπίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης