Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στο εδώλιο 43χρονη που κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε 300.000 ευρώ από το χρηματοκιβώτιο φίλης της

Στο εδώλιο 43χρονη που κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε 300.000 ευρώ από το χρηματοκιβώτιο φίλης της
Ερωτηθείσα γιατί προανακριτικά είχε παραδεχτεί ότι εκείνη πήρε τα χρήματα, απάντησε ότι μετά τη σύλληψή της είχε καταρρεύσει και δεχόταν πιέσεις να ολοκληρώσει την κατάθεσή της

Στο «σκαμνί» του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου αναμένεται να κάτσει την προσεχή εβδομάδα μία 43χρονη, η οποία κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε σταδιακά, σε διάστημα 5 ετών, 300.000 ευρώ από το χρηματοκιβώτιο επιστήθιας φίλης της.
Οι δύο γυναίκες ήταν επί δέκα ολόκληρα χρόνια επιστήθιες φίλες, ωστόσο μπήκε ανάμεσά τους ένα… χρηματοκιβώτιο, το οποίο περιείχε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
Η πρωτοφανής υπόθεση ήρθε στο φως όταν η 45χρονη εμφανίστηκε, στις 24 Ιουνίου του 2020, στο Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού, καταγγέλλοντας ότι η φίλη της τής αφαίρεσε μέσα από το πορτοφόλι της το ποσό των 20 ευρώ.
Παράλληλα, υποστήριξε ότι η 43χρονη, εκμεταλλευόμενη τη φιλία τους λόγω της οποίας είχε πρόσβαση καθημερινά στο σπίτι της, όπως και την εμπιστοσύνη που της έδειχνε, δίνοντάς της ανά τακτά χρονικά διαστήματα το κλειδί του χρηματοκιβωτίου για να βάζει μέσα χρήματα, αφαίρεσε σταδιακά από αυτό, τα τελευταία πέντε χρόνια, το χρηματικό ποσό των 300.000 ευρώ!
Το βράδυ της ίδιας ημέρας, η 43χρονη πήγε στο Αστυνομικό τμήμα όπου και συνελήφθη, ενώ της ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής.
Φέρεται μάλιστα, σύμφωνα με τη dimokratiki, να παραδέχθηκε αρχικά τις πράξεις της στους Αστυνομικούς, ωστόσο στην απολογία της αργότερα, συνοδευόμενη από το συνήγορό της κ. Στέλιο Αλεξανδρή, αρνήθηκε τα πάντα.

Το χρηματοκιβώτιο, το κλειδί και τα χρήματα

Σύμφωνα με την κατάθεση της 45χρονης, η επί δέκα ετών φίλη της την επισκεπτόταν καθημερινά στο σπίτι της, βοηθώντας την οικειοθελώς στις δουλειές.
Έχοντας όμως υποψίες ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα χάνονται χρήματα από το σπίτι της, το πρωί της 24 Ιουνίου του περασμένου έτους, όταν η 43χρονη την επισκέφθηκε και πάλι, έβαλε μέσα στο πορτοφόλι της δύο χαρτονομίσματα των 50 ευρώ και ένα των είκοσι, αφήνοντάς το στην κουζίνα, ενώ εκείνη πήγε σε άλλο δωμάτιο.
Επιστρέφοντας μετά από λίγο, η καταγγέλλουσα έλεγξε το πορτοφόλι της και διαπίστωσε ότι έλειπε το χαρτονόμισμα των 20 ευρώ. Απαίτησε έτσι από τη φίλη της να της το επιστρέψει, όμως εκείνη ισχυρίστηκε ότι δεν είχε καθόλου χρήματα πάνω της. Όταν ωστόσο προσπάθησε να της το πάρει, το έβγαλε τελικά μόνη της από την τσέπη, υποστηρίζοντας πως ήταν δικό της.
Τότε άρχισε να ρωτά επίμονα την 43χρονη, η οποία αφού αρχικά αρνιόταν την κατηγορία, τελικά της είπε ότι το έκανε ασυναίσθητα.
Στη συνέχεια, η 45χρονη ζήτησε από τη φίλη της να φύγει από το σπίτι, αλλά να πάρει πρώτα τα χρήματά της από εκεί όπου τα έκρυβε, καθώς στη δική της οικία δεν είχε συναγερμό.
Όταν η 43χρονη πήγε να πάρει τα χρήματά της, διαπίστωσε ότι αυτά έλειπαν, με αποτέλεσμα να φωνάξει την 45χρονη, η οποία της έδωσε το κλειδί του χρηματοκιβωτίου.
Όταν το άνοιξαν διαπίστωσαν πως τα 300.000 ευρώ που ήταν μέσα είχαν κάνει «φτερά».
Η 43χρονη, σύμφωνα πάντα με την κατάθεση της φίλης της, άρχισε να τρέμει διερωτώμενη πού πήγαν τα λεφτά.
Από την άλλη, οι υποψίες της 45χρονης έπεσαν αμέσως πάνω της, ζητώντας της να φύγει αμέσως, ενώ της τηλεφώνησε λίγο αργότερα, απαιτώντας της να της δώσει τα χρήματα, αλλιώς θα πήγαινε στην αστυνομία.
Η 45χρονη διευκρίνισε στους αστυνομικούς ότι τα περισσότερα από τα χρήματα αυτά (περίπου 200.000 ευρώ) τα είχε κάνει ανάληψη από την τράπεζα πριν από πέντε χρόνια, τα κλείδωσε στο χρηματοκιβώτιο και στη συνέχεια πρόσθετε κι άλλα.
Υποστήριξε επίσης ότι μετά την καταγγελία, η 43χρονη τής παραδέχθηκε κλαίγοντας ότι ήταν εκείνη που πήρε τα χρήματα.

Αρνείται τις κατηγορίες

Η υπόθεση πήρε τελικά τον δρόμο της Δικαιοσύνης, με την 43χρονη να βρίσκεται κατηγορούμενη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου για να απολογηθεί, συνοδευόμενη από τους συνηγόρους της κ.κ. Στέλιο Αλεξανδρή και Πολυξένη Χατζηγιάννη.
Ισχυρίστηκε ότι δεν έχει καμία σχέση με τα χρήματα της φίλης της, ενώ αρνήθηκε όλα όσα της καταλογίζονται, αναιρώντας όσα είχε καταθέσει προανακριτικά.
Η 43χρονη ανέφερε επίσης πως είναι εποχιακά εργαζόμενη, βγάζοντας περίπου 15.000 ευρώ τον χρόνο, ενώ παράλληλα λάμβανε άλλα 500 ευρώ τον μήνα από την 43χρονη για τις υπηρεσίες που της παρείχε.
Παραδέχθηκε πάντως πως γνώριζε για την ύπαρξη των χρημάτων στο χρηματοκιβώτιο της 45χρονης, ωστόσο υπογράμμισε πως δεν το είχε ανοίξει, ούτε τα είχε δει, καθώς δεν είχε τα κλειδιά και δεν γνώριζε τους κωδικούς.
Το μόνο, δε, που είχε δει ήταν ένα άλλο κουτί στο οποίο η 45χρονη έβαζε τα χρήματα που λάμβανε από τη διατροφή που έπαιρνε.
Ερωτηθείσα γιατί προανακριτικά είχε παραδεχτεί ότι εκείνη πήρε τα χρήματα, απάντησε ότι μετά τη σύλληψή της είχε καταρρεύσει και δεχόταν πιέσεις να ολοκληρώσει την κατάθεσή της.
Η 43χρονη υποστήριξε επίσης ότι μαζί με την 45χρονη πήγαιναν στο καζίνο όπου η καθεμία έπαιζε ξεχωριστά τα δικά της χρήματα και έτσι δεν μπορεί να γνωρίζει τι κέρδιζε ή έχανε η φίλη της.
Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, οι σχέσεις τους ψυχράθηκαν τον Απρίλιο, με αφορμή έναν τραυματισμό που υπέστη η 45χρονη για τον οποίο η μητέρα της κατηγόρησε την ίδια.
Τελικά, με τη σύμφωνη γνώμη και της αρμόδιας Αντεισαγγελέως, η κατηγορούμενη αφέθηκε ελεύθερη με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισής της μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της.
Η δίκη θα γίνει την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης