Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Λιμάνι Πειραιά: Αναστολή της απεργίας αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην Cosco

Λιμάνι Πειραιά:  Αναστολή της απεργίας αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην Cosco
Αποφάσισαν να επαναλάβουν τις κινητοποιήσεις τους με νέα 48ωρη απεργία, την Παρασκευή 5/11 και το Σάββατο 6/11
Σχετικά Άρθρα

Οι εργαζόμενοι στις προβλήτες της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά αποφάσισαν να διακόψουν τις συνεχόμενες επί επτά ημέρες απεργιακές κινητοποιήσεις τους μετά τον θάνατο συναδέλφου τους εν ώρα εργασίας, κατά την αποψινή γενική τους συνέλευση, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021.
Ωστόσο αποφάσισαν να επαναλάβουν τις κινητοποιήσεις τους με νέα 48ωρη απεργία, την Παρασκευή 5/11 και το Σάββατο 6/11 διεκδικώντας τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας στο χώρο δουλειάς, για να μην θρηνήσουν ξανά άλλο νεκρό συνάδελφό τους αλλά την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Οι απόφαση

«Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με επιτυχία, με νίκη των εργαζομένων, αλλά το ματς έχει 90 λεπτά», τόνισε με νόημα ο πρόεδρος του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ Μ. Μπεκρής.
Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε επίσης ομόφωνα ότι σε περίπτωση που η εργοδοσία απολύσει ή εκβιάσει εργαζόμενο, όλοι οι εργαζόμενοι θα απαντήσουν και σε αυτήν την περίπτωση όπως έπραξαν με το που έγινε γνωστός ο θάνατος του συναδέλφου τους.

Ασφαλιστικά μέτρα

Στο μεταξύ, το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά αποδεχόμενο τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η εταιρεία κατά της απεργίας, έβγαλε και την απεργία της Κυριακής παράνομη.
Νωρίτερα η Διεθνής Ναυτική Ένωση είχε απευθύνει έκκληση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη να παρέμβει ώστε να αποκατασταθεί η επιχειρησιακή λειτουργία του Λιμένος Πειραιώς γνωστοποιώντας ότι τουλάχιστον 36 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων -εκ των οποίων 23 feeders και 13 mothers με 40.000 κινήσεις- έχουν ήδη καταπλεύσει στον Πειραιά -στο πλαίσιο των προγραμματισμένων δρομολογίων των διεθνών τακτικών γραμμών που εξυπηρετούν- ενώ ήδη 3 εμπορικά πλοία παρέκαμψαν τον Πειραιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης