Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έρχεται το παιδικό εμβόλιο – Μέσα Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός για παιδιά 5 -11 ετών

Έρχεται το παιδικό εμβόλιο – Μέσα Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός για παιδιά 5 -11 ετών
Για τον εμβολιασμό των παιδιών 5-11 ετών θα απαιτείται η συγκατάθεση των γονέων, χωρίς να αποκλείεται να χρειαστεί και η συμβολή των παιδιάτρων

Αντίστροφη μέτρηση για το παιδικό εμβόλιο, καθώς περί τα μέσα Δεκεμβρίου δρομολογεί η χώρα μας τον εμβολιασμό για τα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών.
Τα παιδιά της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας που θα εμβολιαστούν με το σκεύασμα της Pfizer, είναι πάνω από 600.000 στη χώρα μας και όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Realnews, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών θα ολοκληρώσει μέσα στα επόμενα 24ωρα τον σχεδιασμό για το παιδικό εμβόλιο, αλλά και για τις πρώτες παραγγελίες που θα γίνουν ενόψει Δεκεμβρίου.
Σημειώνεται ότι η Pfizer πριν από λίγες ημέρες κατέθεσε φάκελο για έγκριση του παιδικού εμβολίου της στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ήδη πήρε την έγκριση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ) και αν όλα κυλήσουν ομαλά, θα δοθεί το «πράσινο φως» στα μέσα Νοεμβρίου και κατόπιν θα ξεκινήσει η αποστολή των εμβολίων στις χώρες της ΕΕ μέσα στις δυο πρώτες εβδομάδες του Δεκεμβρίου.

Με συγκατάθεση γονέων και παιδιάτρων ο εμβολιασμός

Για τον εμβολιασμό των παιδιών 5-11 ετών θα απαιτείται η συγκατάθεση των γονέων, χωρίς να αποκλείεται να χρειαστεί και η συμβολή των παιδιάτρων.
Ακόμη, συζητείται εάν ο εμβολιασμός μπορεί να γίνει και εκτός των εμβολιαστικών κέντρων, όπως στα ιατρεία ιδιωτών γιατρών ή σε κινητές μονάδες σε δημοτικά σχολεία.

Για τα βρέφη

Σε δεύτερη φάση οι εταιρείες, ακόμα και στις αρχές του επόμενου έτους, θα προχωρήσουν σε εμβόλιο και για ηλικίες κάτω των 5 ετών.
Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το δημοσίευμα, εταιρείες όπως η Pfizer, ξεκίνησαν έρευνες που πλέον βρίσκονται στην τελική ευθεία για εμβόλια που θα αφορούν βρέφη 6 μηνών και παιδιά έως 4 ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης