Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μόσιαλος: Κακή ιδέα τα sms στους ανεμβολίαστους, θα έχει αντίθετα αποτελέσματα

Μόσιαλος: Κακή ιδέα τα sms στους ανεμβολίαστους, θα έχει αντίθετα αποτελέσματα
«Δεν είναι καλή ιδέα, δεν ξέρω ποιος την είχε, αλλά να την πάρουν πίσω» εκτίμησε ο κ. Μόσιαλος - Αυτό έλειπε από τους ανεμβολίαστους; Το sms; Οταν έχει γίνει τόση συζήτηση και τόση ενημέρωση;
Σχετικά Άρθρα

Έντονη ήταν η αντίδραση του κ. Ηλία Μόσιαλου στις πληροφορίες που θέλουν την κυβέρνηση να είναι έτοιμη για εκστρατεία πειθούς μέσω μαζικών καθημερινών sms σε ανεμβολίαστους.
«Δεν είναι καλή ιδέα, δεν ξέρω ποιος την είχε, αλλά να την πάρουν πίσω» είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο βρετανικό Πανεπιστήμιο LSE.
«Δηλαδή αυτό έλειπε από τους ανεμβολίαστους;
Το sms;
Οταν έχει γίνει τόση συζήτηση και τόση ενημέρωση;»
Εκτίμησε δε ότι θα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα, ενώ επεσήμανε και το ζήτημα που θα ανακύψει με τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών.
«Πριν αρχίσουμε να συζητάμε νέα μέτρα, τα οποία μπορεί να χρειαστούν, αλλά ας αρχίσουμε πρώτα να εφαρμόζουμε όσα υπάρχουν, συστηματικά.
Κι αυτό είναι θέμα κυρίως της πολιτείας».

Όχι σε ατομικό επίπεδο η προσπάθεια, σε συλλογικό

Ο κ. Μόσιαλος τόνισε ότι η προσπάθεια δεν πρέπει να γίνεται σε ατομικό επίπεδο και μάλιστα με χρήση προσωπικών δεδομένων, επισημαίνοντας πως απαιτείται κοινή προσπάθεια πολιτείας αυτοδιοίκησης για να ενταθεί η ενημέρωση ως προς τον εμβολιασμό.
«Σε όλο τον πλανήτη με συνεργατικές προσπάθειες όλων πολιτικών και κοινωνικών φορέων γίνεται η προσπάθεια» είπε, τονίζοντας ότι αυτό πρέπει να γίνει εδώ και τώρα.
Ο κ. Μόσιαλος ζήτησε επίσης να περιμένουμε την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων η οποία διαθέτει σοβαρούς επιστήμονες, που έχουν όλα τα στοιχεία: Την ηλικία των νοσούντων, σε ποια νοσοκομεία πηγαίνουν και πόσο αργά πάνε στο νοσοκομείο κλπ.
Επίσης, καταδίκασε απερίφραστα τον προπηλακισμό του κ. Βασιλακόπουλου, ωστόσο διαφώνησε με την άποψή του ότι δεν θέλει να κινηθεί νομικά.
«Θα έπρεπε να κινηθεί νομικά, είναι απαράδεκτο να υπάρχουν προπηλακισμοί».
Τόνισε ότι πρέπει να γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι συστηματικοί και να υπάρξει αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου κάτι που σημαίνει ότι η Πολιτεία πρέπει να παρεμβαίνει η ίδια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης