Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σπασμωδικές κινήσεις για τον εμβολιασμό με μπαράζ SMS στα κινητά 450.000 ανεμβολίαστων - Ερωτήματα για τα προσωπικά δεδομένα

Σπασμωδικές κινήσεις για τον εμβολιασμό με μπαράζ SMS στα κινητά 450.000 ανεμβολίαστων - Ερωτήματα για τα προσωπικά δεδομένα
Βάσει του σχεδίου, καθημερινά θα στέλνονται μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα 450.000 ανεμβολίαστων μέχρι να νοσήσουν ή να εμβολιαστούν
Σχετικά Άρθρα

Η κατάρρευση της εμβολιαστικής εκστρατείας οδηγεί την κυβέρνηση σε ένα αμφιλεγόμενο σχέδιο τόνωσής με την αποστολή SMS σε …ανεμβολίαστους κίνηση που υποδηλώνει πανικό μετά την έκρηξη των κρουσμάτων και ενώ εγείρονται ερωτήματα σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων.
Μάλιστα το σχέδιο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Νοεμβρίου, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ.
Βάσει του σχεδίου, καθημερινά θα στέλνονται μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα 450.000 ανεμβολίαστων μέχρι να νοσήσουν ή να εμβολιαστούν.
Όπως έγινε γνωστό τα προσωπικά δεδομένα παραχωρήθηκαν από την πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ.
Μάλιστα κάθε μέρα οι ανεμβολίαστοι θα λαμβάνουν διαφορετικό sms.
Εντύπωση προκαλεί και ο αριθμός των ληπτών των SMS, αφού οι ανεμβολίαστοι είναι κατά πολύ περισσότεροι από 450.000.
Την ίδια ώρα μηνύματα έχουν ήδη αρχίσει να λαμβάνουν και οι άνω των 50 ετών για να κλείσουν ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου.

triti.JPG
tetarti_1.JPG

Τα νέα μέτρα

Μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων – άγγιξαν τα 4.700 – πρόκειται να συνεδριάσει η Επιτροπή του υπουργείου Υγείας την ερχόμενη Τετάρτη (3/11/2021), όπως αποκάλυψε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.
Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα για νέα μέτρα σε περιοχές που προκαλούν ανησυχία όπως η Θεσσαλία, καθώς και η Κεντρική και η Ανατολική Μακεδονία.
Σε ακραίες περιπτώσεις και αν φτάσει το ΕΣΥ στα όριά του σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, δεν αποκλείεται να επιβληθούν μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, πιθανόν στην εστίαση δήλωσε ο κ. Μαγιορκίνης στον ΣΚΑΪ.

 «Δεν εννοούμε lockdown»


«Εννοούμε μέτρα σε ακραίες συνθήκες με χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού. Δεν εννοούμε lockdown, αλλά μέτρα για να μειωθεί η πιθανότητα να έρθουν σε επαφή οι ανεμβολίαστοι.
Ίσως να κλείσουν τα νυχτερινά κέντρα σε αυτές τις περιοχές. Υπάρχει επιτυχημένο παράδειγμα με την απαγόρευση του καπνίσματος.
Για παράδειγμα να φαίνεται με απόδειξη ο έλεγχος στα μαγαζιά.
Αυτά τα μέτρα να έχουν σκοπό την αύξηση του εμβολιασμού.
Το πιο βασικό είναι να αντέξει το σύστημα υγείας και με κάθε τρόπο θα πρέπει να αυξηθεί ο εμβολιασμός σε τοπικό επίπεδο», σημείωσε.
Ο Γκίκας Μαγιορκίνης δεν φαίνεται να προβληματίζεται για την Αττική παρά τα 943 κρούσματα που εντοπίστηκαν, λέγοντας ότι έχει λιγότερες μολύνσεις σε σχέση με τον Αύγουστο.

Οι εμβολιασμοί

Προειδοποίησε ότι αν δεν αυξηθούν οι εμβολιασμοί, ο κορωνοϊός δεν θα εκριζωθεί και «όλοι μας θα έρθουμε αντιμέτωποι με αυτόν».
«Νομίζω ότι η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από την αύξηση του εμβολιασμού.
Δεν πρόκειται να φύγει ο ιός και ο εμβολιασμός είναι μονόδρομος για την επιστροφή στην κανονικότητα», σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης