Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συναγερμός μετά το νέο αρνητικό ρεκόρ με 4.696 κρούσματα κορωνοϊού – Στους 15.894 οι νεκροί, εξετάζονται περιοριστικά μέτρα

Συναγερμός μετά το νέο αρνητικό ρεκόρ με 4.696 κρούσματα κορωνοϊού  – Στους 15.894 οι νεκροί, εξετάζονται περιοριστικά μέτρα
Ανησυχία προκαλεί και το γεγονός, πως οι διασωληνωμένοι ξεπέρασαν τους 400 ενώ οι νεκροί είναι σταθερά πάνω από 30
Σχετικά Άρθρα

(συνεχές upd) Τις πλέον δυσοίωνες προβλέψεις των ειδικών έρχονται να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία για έκρηξη των κρουσμάτων κορωνοϊού, τα οποία μέσα σε 24 ώρες άγγιξαν τα 4.700 και πλησιάζουν το όριο των 5.000.
Πρόκειται για αρνητικό ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας στην Ελλάδα.
Ανησυχία προκαλεί και το γεγονός, πως οι διασωληνωμένοι ξεπέρασαν τους 400 ενώ οι νεκροί είναι σταθερά πάνω από 30.
Παράλληλα οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας έφτασαν τις 277.
Από τα 4.696 κρούσματα, τα 943 εντοπίζονται στην Αττική με τη Θεσσαλονίκη να ακολουθεί με 872 και να επαναφέρει μνήμες του μαύρου Νοεμβρίου του 2020.
Εκτόξευση κρουσμάτων παρατηρείται επίσης στη Λάρισα με 326 νέες μολύνσεις και ακολουθούν η Μαγνησία με 207 και η Αχαΐα με 161.
Εξάλλου στη Θεσσαλονίκη το ιικό φορτίο έχει ξεπεράσει πια τα επίπεδα του κόκκινου συναγερμού.
Προβληματισμό προκαλεί στις υγειονομικές αρχές το γεγονός, πως χιλιάδες ασυμπτωματικοί ασθενείς κυκλοφορούν και μεταδίδουν τη νόσο, χωρίς βέβαια και οι ίδιοι να το γνωρίζουν.
Μετά την εκτίναξη των κρουσμάτων, στο τραπέζι βρίσκεται η λήψη νέων περιοριστικών μέτρων, κυρίως στο χώρο της εστίασης.

Ποια μέτρα βρίσκονται στο τραπέζι

Πρόκειται να συνεδριάσει η Επιτροπή του υπουργείου Υγείας την ερχόμενη Τετάρτη (3/11/2021), όπως αποκάλυψε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.
Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα για νέα μέτρα σε περιοχές που προκαλούν ανησυχία όπως η Θεσσαλία, καθώς και η Κεντρική και η Ανατολική Μακεδονία.
Σε ακραίες περιπτώσεις και αν φτάσει το ΕΣΥ στα όριά του σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, δεν αποκλείεται να επιβληθούν μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, πιθανόν στην εστίαση δήλωσε ο κ. Μαγιορκίνης στον ΣΚΑΪ.

«Δεν εννοούμε lockdown»

«Εννοούμε μέτρα σε ακραίες συνθήκες με χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού. Δεν εννοούμε lockdown, αλλά μέτρα για να μειωθεί η πιθανότητα να έρθουν σε επαφή οι ανεμβολίαστοι.
Ίσως να κλείσουν τα νυχτερινά κέντρα σε αυτές τις περιοχές. Υπάρχει επιτυχημένο παράδειγμα με την απαγόρευση του καπνίσματος.
Για παράδειγμα να φαίνεται με απόδειξη ο έλεγχος στα μαγαζιά.
Αυτά τα μέτρα να έχουν σκοπό την αύξηση του εμβολιασμού.
Το πιο βασικό είναι να αντέξει το σύστημα υγείας και με κάθε τρόπο θα πρέπει να αυξηθεί ο εμβολιασμός σε τοπικό επίπεδο», σημείωσε.
Ο Γκίκας Μαγιορκίνης δεν φαίνεται να προβληματίζεται για την Αττική παρά τα 943 κρούσματα που εντοπίστηκαν, λέγοντας ότι έχει λιγότερες μολύνσεις σε σχέση με τον Αύγουστο.

Οι εμβολιασμοί

Προειδοποίησε ότι αν δεν αυξηθούν οι εμβολιασμοί, ο κορωνοϊός δεν θα εκριζωθεί και «όλοι μας θα έρθουμε αντιμέτωποι με αυτόν».
«Νομίζω ότι η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από την αύξηση του εμβολιασμού.
Δεν πρόκειται να φύγει ο ιός και ο εμβολιασμός είναι μονόδρομος για την επιστροφή στην κανονικότητα», σημείωσε.

Σχέδιο με την αποστολή SMS προς τους ανεμβολίαστους

Η κατάρρευση της εμβολιαστικής εκστρατείας οδηγεί την κυβέρνηση σε ένα αμφιλεγόμενο σχέδιο τόνωσής με την αποστολή SMS σε …ανεμβολίαστους κίνηση που υποδηλώνει πανικό μετά την έκρηξη των κρουσμάτων και ενώ εγείρονται ερωτήματα σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων.
Μάλιστα το σχέδιο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Νοεμβρίου, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ.
Βάσει του σχεδίου, καθημερινά θα στέλνονται μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα 450.000 ανεμβολίαστων μέχρι να νοσήσουν ή να εμβολιαστούν.
Όπως έγινε γνωστό τα προσωπικά δεδομένα παραχωρήθηκαν από την πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ.
Μάλιστα κάθε μέρα οι ανεμβολίαστοι θα λαμβάνουν διαφορετικό sms.
Εντύπωση προκαλεί και ο αριθμός των ληπτών των SMS, αφού οι ανεμβολίαστοι είναι κατά πολύ περισσότεροι από 450.000.
Την ίδια ώρα μηνύματα έχουν ήδη αρχίσει να λαμβάνουν και οι άνω των 50 ετών για να κλείσουν ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου.
triti.JPG
tetarti_1.JPG

Κόκκινος συναγερμός στη Θεσσαλονίκη

Σε επίπεδο κόκκινου συναγερμού μετρώνται οι τιμές του ιικού φορτίου του SARS-CoV-2 στα αστικά απόβλητα της Θεσσαλονίκης στις τελευταίες μετρήσεις της εβδομάδας, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει η Ομάδα Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΑΠΘ με την ΕΥΑΘ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στο πλαίσιο του Εθνικού Δικτύου του ΕΟΔΥ.
Το ιικό φορτίο στα λύματα είναι γύρω από τις υψηλότερες τιμές που είχαν καταγραφεί τον περασμένο Απρίλιο, στο τρίτο κύμα της πανδημίας στην πόλη, όπως φαίνεται στα διαγράμματα, που παρουσιάζει το ΑΠΕ – ΜΠΕ.Η εικόνα αυτή αποτυπώνεται και στο διάγραμμα, όπου καταγράφεται ο κυλιόμενος μέσος όρος επτά ημερών του ρυθμού έκκρισης ιικού φορτίου των λυμάτων σε σχέση με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που ανακοινώνονται.
Συγκεκριμένα στα δείγματα που λαμβάνονται καθημερινά στην είσοδο της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Θεσσαλονίκης, αναφορικά με τις εξορθολογισμένες τιμές σχετικής έκκρισης ιικού φορτίου, η μέση τιμή των δύο πιο πρόσφατων μετρήσεων, δηλαδή της Τετάρτης 27/10 και της Πέμπτης 28/10 είναι:

Αυξημένη (+34%) σε σχέση με τη μέση τιμή των δύο αμέσως προηγούμενων μετρήσεων της Δευτέρας 25/10 και της Τρίτης 26/10.
Αυξημένη (+50%) σε σχέση με την μέση τιμή της προηγούμενης Τετάρτης 20/09 και Πέμπτης 21/09.

Πρύτανης ΑΠΘ: Πάνω από το όριο συναγερμού

«Είμαστε πλέον πάνω από το όριο του συναγερμού, πολύ κοντά στις μέγιστες τιμές που καταγράψαμε τον περασμένο Απρίλιο.
Για αρκετές εβδομάδες υπήρξε μία σχετικά ήπια αυξητική τάση γύρω από υψηλές τιμές ιικού φορτίου, όμως παρατηρούμε στις πιο πρόσφατες μετρήσεις ότι ο ρυθμός αυτός επιταχύνεται, που σημαίνει ότι ο ιός διασπείρεται στην κοινότητα πολύ πιο γρήγορα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του ΑΠΘ και επιστημονικά υπεύθυνος του ερευνητικού έργου καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου.
Ερωτηθείς για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του τρέχοντος κύματος της πανδημίας στην πόλη, ο πρύτανης του ΑΠΘ εξήγησε πως «είναι εντελώς διαφορετικά από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προηγούμενων πανδημικών περιόδων», καθώς «τότε η μόνη δυνατότητα που υπήρχε για να προστατευτεί ο πληθυσμός και το σύστημα υγείας ήταν τα αυστηρά μέτρα περιορισμού της κινητικότητας των πολιτών, ενώ σήμερα το εμβόλιο είναι ασπίδα προστασίας για τη ζωή» και «σημαντικό ποσοστό των ατόμων που έχουν μολυνθεί αυτή την περίοδο από τον ιό είναι εμβολιασμένοι και παραμένουν εντελώς ασυμπωματικοί».
Συνεπώς, επισήμανε, ο πρύτανης του ΑΠΘ «ευλόγως η επιστημονική κοινότητα θεωρεί ότι το κύμα αυτό αποκαλείται κύμα πανδημίας των ανεμβολίαστων, όπως μαρτυρούν τα στοιχεία νοσηλευόμενων στις MEΘ και ασθενών που αποβιώνουν αλλά και η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων της περιόδου, η οποία βρίσκεται κοντά στα 40 έτη» και «η εμβολιαστική κάλυψη στις νεότερες ηλικιακές ομάδες έχει περιθώρια να αυξηθεί σημαντικά».
«Ως επιστήμονες έχουμε καθήκον να λέμε την αλήθεια βασισμένοι σε επιστημονικά στοιχεία.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν συντριπτικά περισσότερο από τους εμβολιασμένους. Ο εμβολιασμός είναι η μόνη διέξοδος, παράλληλα με την τήρηση των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας και των μέτρων ατομικής υγιεινής.
Στην κοινότητα κυκλοφορούν πολλοί ασυμπτωματικοί ασθενείς, οι οποίοι δίχως να το γνωρίζουν μπορεί να μεταδίδουν το ιικό φορτίο με αποτέλεσμα δυστυχώς να μολύνονται ιδιαίτερα πολλοί ανεμβολίαστοι ή και άτομα μεγάλης ηλικίας με πολλά υποκείμενα νοσήματα», τόνισε ο κ. Παπαϊωάννου.
01_12.JPG

02_10.JPG


Καπραβέλος: Για την επόμενη εφημερία δεν έχουμε καμία κλίνη εντατικής διαθέσιμη

«Για την επόμενη εφημερία δεν έχουμε καμία κλίνη εντατικής διαθέσιμη, κάνουμε απεγνωσμένες προσπάθειες να διαμορφώσουμε χώρους σε χειρουργεία για να προστατέψουμε όσους τυχόν κινδυνέψουν », τόνισε ο διευθυντής της ΜΕΘ Παπανικολάου , Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας για την οριακή κατάσταση που έχουν φτάσει τα νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα.
Ο κ. Καπραβέλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημείωσε πως βρισκόμαστε εν μέσω μιας δύσκολης κατάστασης αναφορικά με την πανδημία και είπε χαρακτηριστικά πως «ή θα εμβολιαστούμε όλοι μαζί ή θα ζήσουμε τραγωδίες».
Ο ίδιος τόνισε την ανάγκη η κυβέρνηση να παρέμβει με την επιβολή μέτρων, λέγοντας ότι με τα σημερινά δεδομένα οδηγούμαστε προς τα βράχια.
«Κάτι πρέπει να κάνει ο καπετάνιος», όπως είπε.

Χλωρός: 30 ανεμβολίαστοι πολίτες σε ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης

Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης νοσηλεύονται 30 ανεμβολίαστοι πολίτες και η κατάσταση χειροτερεύει μέρα με τη μέρα, σύμφωνα με τον Διευθυντή της κλινικής Covid του νοσοκομείου, Δ. Χλωρό.
Όπως ανέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1, "τίποτα, όσο δραματικό κι αν είναι, δεν μας οδηγεί σε μια αναθεώρηση των απόψεων και των στάσεων για τη ζωή και τον τρόπο που ζούμε. Κανείς από πλευρά του δεν κάνει το καθήκον του, ούτε οι ανεμβολίαστοι, ούτε οι εμβολιασμένοι, ούτε το κράτος".
Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι κατέληξαν στο νοσοκομείο Παπανικολάου μια ασθενής 43 ετών, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, αλλά και ένας 20χρονος ανεμβολίαστος.

Παγώνη για ΜΕΘ

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, ανέφερε ότι η πληρότητα στις ΜΕΘ σε Θεσσαλονίκη και Βόρεια Ελλάδα έφτασε το 95,7%, ενώ στην Αθήνα το 75%.
Η ίδια μίλησε για τη σημασία της 3ης δόσης εμβολίου εξηγώντας πως η χορήγησή της είναι κρίσιμη ειδικά για όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα.
«Κάνουμε έκκληση να εμβολιαστούν για την δική τους ασφάλεια», σημείωσε.

Σαρηγιάννης: Μέχρι και 5.000 κρούσματα την ημέρα

Το "καμπανάκι" για αύξηση των κρουσμάτων ακόμα και στα 5.000 την ημέρα, έκρουσε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.
Ο κ. Σαρηγιάννης μιλώντας στον ΑΝΤ1 τάχθηκε υπέρ της ενημέρωσης για τον εμβολιασμό πόρτα - πόρτα.
"Θα ήθελα να κάνω μια έκκληση σε όλους: δεν χρειάζεται να φοβηθούμε όταν φθάσουμε τα 10.000 κρούσματα ημερησίως. Αν φθάσουμε εκεί δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα εμβολιαστούμε" είπε χαρακτηριστικά.

Τζανάκης: Θα δούμε 4.500 κρούσματα και πάνω από 30 νεκρούς ημερησίως τον Νοέμβριο

Κατά μέσο όρο «το Νοέμβριο θα δούμε να καταγράφονται 4,5 χιλιάδες κρούσματα και παράλληλα οι νεκροί θα παραμείνουν σταθερά πάνω από τους 30», εκτίμησε ο καθηγητής πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης.
Ο κ. Τζανάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ υπογράμμισε την ανάγκη να εμβολιαστούν τα άτομα άνω των 80 ετών.
Όπως είπε, «πρέπει οπωσδήποτε να εμβολιάσουμε τους άνω των 80, ένα 30% αυτών είναι ανεμβολίαστοι».
Μάλιστα, πρότεινε να εντοπιστούν με τα στοιχεία τους και να σταλούν στα σπίτια τους γιατροί, ώστε να συζητήσουν μαζί τους και να δουν τι τους έχει προβληματίσει για να μην εμβολιαστούν.
«Εάν σαν κοινωνία θέλουμε να μην χάσουμε αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να τους εμβολιάσουμε», είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Τζανάκης επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη όλοι όσοι είναι άνω των 50 να πραγματοποιήσουν την τρίτη δόση εμβολίου, εξηγώντας πως «μετά από 7-8 μήνες είναι επίνοσοι».

Δημόπουλος: Μόνη λύση για τη διαχείριση της πανδημίας ο εμβολιασμός - Θα δούμε σταδιακή αύξηση των θανάτων

«Προφανώς η μόνη λύση που έχουμε για τη διαχείριση της πανδημίας είναι ο εμβολιασμός.
Βλέπουμε πως σε όποιες περιφέρειες της Ελλάδας η εμβολιαστική κάλυψη είναι χαμηλότερη, έχουμε υψηλό αριθμό νοσηλειών», τόνισε ο Θάνος Δημόπουλος, Πρύτανης ΕΚΠΑ.
Ο κ. Δημόπουλος μιλώντας στο mega υπογράμμισε ότι πρέπει να τηρούνται τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού.
Όπως είπε, «δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε τη χρήση της μάσκας, την τήρηση των αποστάσεων και το καλό πλύσιμο των χεριών.
Παρακολουθώντας τη διαδρομή της πανδημίας, προφανώς η τήρηση μέτρων θα χρειαστεί να είναι πάλι στο προσκήνιο για να μπορέσουμε να καλύψουμε το κενό που δημιουργούν όσοι συνάνθρωποι μας δεν έχουν εμβολιαστεί».

Για θανάτους

Ο κ. Δημόπουλος σχολιάζοντας την αύξηση των θανάτων λόγω κορωνοϊού, σημείωσε πως «όταν έχουμε μία καθημερινή αύξηση των ατόμων που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, το αποτέλεσμα της άσχημης έκβασης θα το δούμε σε λίγες εβδομάδες. Θα δούμε, δηλαδή, μία σταδιακή αύξηση των θανάτων».

Περι εμβολιασμών

Περαιτέρω, υπογράμμισε ότι «ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι ένα θέμα το οποίο πρέπει να δούμε πως θα εφαρμοστεί. Πως θα γίνει υποχρεωτικός σε άτομα που είναι σε σύνταξη και δεν εργάζονται; Να συνεχίσουμε να έχουμε μεγαλύτερη άνεση κινήσεων στοους εμβολιασμένους, να δούμε το θέμα της μάσκας για τους εμβολιασμένους σε χώρους που δεν γνωρίζουμε αν είναι ελεγμένοι και όπου υπάρχει συγχρωτισμός. Είναι χρήσιμο να σκεφτόμαστε ότι ο ιός υπάρχει και μεταδίδεται».
Τέλος, για το «πράσινο» φως που έδωσε ο FDA για τη χορήγηση του εμβολίου της Pfizer σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών, ο κ. Δημόπουλος ανέφερε πως αναμένεται από το CDC να εγκρίνει την εισήγηση του FDA, ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες στις ΗΠΑ.
Πρόσθεσε ότι στην Ευρώπη αυτή η απόφαση θα πρέπει να περάσει από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) και πως αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους η λήψη σχετικής απόφασης.

Στο τραπέζι νέα μέτρα -Τι εξετάζεται

Με την πανδημία να σαρώνει, πλήττοντας κυρίως τη Βόρεια Ελλάδα, κυβέρνηση και ειδικοί εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων που θα αφορούν τις κόκκινες περιοχές και τους ανεμβολίαστους.
Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται η υποχρέωση για δύο rapid test την εβδομάδα των ανεμβολίαστων πολιτών προκειμένου να προσέρχονται στην εργασία τους, χωρίς να αποκλείεται σε εστίαση και ψυχαγωγία να επανεκτιμηθεί η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού.
Επίσης, εξετάζονται περαιτέρω περιορισμοί των ανεμβολίαστων όσον αφορά στην παρουσία τους σε μεικτούς, ανοιχτούς χώρους σε εστιατόρια, καφέ και μπαρ.

Βασιλακόπουλος: Τα μέτρα δεν τηρούνται - Να απαγορευτούν οι μεικτοί χώροι στην εστίαση

«Τα μέτρα δεν τηρούνται σχεδόν πουθενά, ο κόσμος έχει αποφασίσει ότι δεν θα τα ακολουθεί», τόνισε καθηγητής πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας, Θ. Βασιλακόπουλος, ο οποίος και εκτίμησε ότι θα υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων.
Ωστόσο, ο κ. Βασιλακόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ δεν προχώρησε σε ακριβή πρόβλεψη, εξηγώντας πως «χάνεται η εμπιστοσύνη του κόσμου στην επιστήμη» αν δεν επαληθευτεί.
Με φόντο την έξαρση της πανδημίας, ανέφερε ότι θα πρέπει να απαγορευτεί η χρήση μεικτών χώρων στην εστίαση και αυτοί, μέσα και έξω από τα μαγαζιά, να λειτουργούν μόνο για εμβολιασμένους.
Ακόμη, ο κ. Βασιλακόπουλος υποστήριξε ότι θα πρέπει να γίνει επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε ομάδες ανθρώπων που έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο.
«Είναι αστείο σε ένα κατάστημα όλοι οι θαμώνες να πρέπει να είναι εμβολιασμένοι και εργαζόμενοι να μπορούν να είναι ανεμβολίαστοι», είπε χαρακτηριστικά.

ΕΟΔΥ: 4.696 κρούσματα και 38 θάνατοι στις 30/10/2021

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 4.696 , εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 739.448 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 50.8% άνδρες.
Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 159 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.023 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 38, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 15.894 θάνατοι.
Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 404 (59.4% άνδρες).
Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη
To 79.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 344 (85.15%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 60 (14.85%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.
Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.312 ασθενείς.
Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 277 (ημερήσια μεταβολή -6.1%).
Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 263 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
1_75.jpg

Δείγματα που έχουν ελεγχθεί:

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν, έχουν συνολικά ελεγχθεί 6.988.001 κλινικά δείγματα ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 18.861.380 δείγματα.
O μέσος όρος του επταημέρου είναι 191.000 δειγματοληπτικοί έλεγχοι.
2_89.jpg

Αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι (Self-tests): Έως 29 Οκτωβρίου 2021, έχουν καταγραφεί ηλεκτρονικά 47.197.722 δηλώσεις αποτελέσματος αυτοδιαγνωστικού ελέγχου, ενώ 2.674.806 άτομα προσήλθαν για επανέλεγχο.

Mαζικές Δειγματοληψίες ΕΟΔΥ: Στις 29 Οκτωβρίου 2021, πραγματοποιήθηκαν 163 δράσεις δειγματοληπτικών ελέγχων από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, στις οποίες διενεργήθηκαν 24.450 έλεγχοι Rapid Ag και ανευρέθηκαν 893 θετικά (3,65%).
3_72.jpg

2_136.JPG

Τα κρούσματα στην Αττική:

• 123 νέα κρούσματα στην ανατολική Αττική
• 138 νέα κρούσματα στον βόρειο τομέα Αθηνών
• 46 νέα κρούσματα στην δυτική Αττική
• 139 νέα κρούσματα στον δυτικό τομέα Αθηνών
• 277 νέα κρούσματα στον κεντρικό τομέα Αθηνών
• 14 νέα κρούσματα στα νησιά
• 92 νέα κρούσματα στον νότιο τομέα Αθηνών
• 114 νέα κρούσματα στον Πειραιά.

Τα κρούσματα σε ολόκληρη την Ελλάδα:

1_148.JPG

3_94.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης