Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έρχεται νέα εκτόξευση μολύνσεων τα επόμενα 24ωρα – Πληροφορίες για τουλάχιστον 5.000 κρούσματα Covid, περιοριστικά μέτρα προ των πυλών

Έρχεται νέα εκτόξευση μολύνσεων τα επόμενα 24ωρα –  Πληροφορίες για τουλάχιστον 5.000 κρούσματα Covid, περιοριστικά μέτρα προ των πυλών
Στις υγειονομικές αρχές έχει σημάνει συναγερμός, καθώς τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους δείχνουν μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων τα τελευταία 24ωρα στη χώρα
Σχετικά Άρθρα

Έντονη είναι η ανησυχία των ειδικών για την έξαρση, που παρατηρείται στα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού αλλά και για την άνοδο στον αριθμό των διασωληνωμένων και των νεκρών.
Στις υγειονομικές αρχές έχει σημάνει συναγερμός, καθώς τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους δείχνουν μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων τα τελευταία 24ωρα στη χώρα.
Μάλιστα τα επόμενα 24ωρα αναμένεται έκρηξη νέων μολύνσεων με τα ημερήσια κρούσματα να ξεπερνούν τις 5.000.
Η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων οδηγεί σε νέα μέτρα, τα οποία πιθανότατα θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα (1/11/2021).
Ήδη πολλές περιοχές της χώρας είναι στο “κόκκινο”, με την ανησυχία να εντοπίζεται κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία.

Τα περιοριστικά μέτρα

Πληροφορίες αναφέρουν, πως τα περιοριστικά μέτρα θα αφορούν στους μεικτούς χώρους διασκέδασης, εκεί όπου συνυπάρχουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα εάν θα αφορούν μόνο στις «κόκκινες» περιοχές ή συνολικά.

Σύμφωνα με εισηγήσεις τα νέα μέτρα θα έχουν ως εξής:

  • Θα μεγαλώσουν οι αποστάσεις ανάμεσα στα τραπεζοκαθίσματα
  • Λιγότερα άτομα στο τραπέζι. Μέχρι τώρα το όριο είναι τα 10 άτομα. Αν διαπιστωθεί λοιπόν, ότι υπάρχει πρόβλημα, τότε θα πάει στα 6 άτομα.
  • Περισσότερα rapid test για τους εργαζομένους στην εστίαση. Δεν αποκλείεται να υποχρεωθούν να κάνουν ένα επιπλέον rapid test και από δύο να χρειαστεί να αυξηθούν στα τρία.
  • Οι εξωτερικοί μεικτοί χώροι διασκέδασης θα έχουν μόνο στέγαστρο και όχι πλαϊνά προστατευτικά, που χρησιμοποιούνται για την προστασία από το κρύο
  • Στο τραπέζι είναι επίσης και η πρόταση να μην υπάρχει μουσική στους εξωτερικούς χώρους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης