Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δραματική έκκληση των ειδικών για τους εμβολιασμούς - Προειδοποιούν για τραγωδίες - Πάνω από 30 θάνατοι ημερησίως τον Νοέμβριο

Δραματική έκκληση των ειδικών για τους εμβολιασμούς - Προειδοποιούν για τραγωδίες - Πάνω από 30 θάνατοι ημερησίως τον Νοέμβριο
«Tο Νοέμβριο θα δούμε να καταγράφονται 4,5 χιλιάδες κρούσματα και παράλληλα οι νεκροί θα παραμείνουν σταθερά πάνω από τους 30», εκτίμησε ο  Ν.Τζανάκης

Εφιαλτικές είναι οι προβλέψεις των ειδικών για την πορεία της πανδημίας του κορωνοιού το επόμενο διάστημα, καθώς εκτιμούν ότι θα υπάρξει εκτίναξη των κρουσμάτων και των θανάτων.
Οι ειδικοί, έχοντας στραμμένο το βλέμμα στην πορεία της πανδημίας που φουντώνει και ήδη το τέταρτο κύμα της πλήττει σφοδρά τη Βόρεια Ελλάδα, μιλούν για ένα δύσκολο Νοέμβριο και κάνουν εκ νέου εκκλήσεις στους πολίτες να εμβολιαστούν, την ώρα που φαίνεται να υπάρχει στο τραπέζι των συζητήσεων η λήψη νέων μέτρων για τους μεικτούς χώρους.Μάλιστα, δεν λείπουν και οι φωνές που κάνουν λόγο για λειτουργία της εστίασης μονο για εμβολιασμένους.

Τζανάκης: Θα δούμε 4.500 κρούσματα και πάνω από 30 νεκρούς ημερησίως τον Νοέμβριο

Κατά μέσο όρο «το Νοέμβριο θα δούμε να καταγράφονται 4,5 χιλιάδες κρούσματα και παράλληλα οι νεκροί θα παραμείνουν σταθερά πάνω από τους 30», εκτίμησε ο καθηγητής πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης.
Ο κ. Τζανάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ υπογράμμισε την ανάγκη να εμβολιαστούν τα άτομα άνω των 80 ετών.
Όπως είπε, «πρέπει οπωσδήποτε να εμβολιάσουμε τους άνω των 80, ένα 30% αυτών είναι ανεμβολίαστοι».
Μάλιστα, πρότεινε να εντοπιστούν με τα στοιχεία τους και να σταλούν στα σπίτια τους γιατροί, ώστε να συζητήσουν μαζί τους και να δουν τι τους έχει προβληματίσει για να μην εμβολιαστούν.
«Εάν σαν κοινωνία θέλουμε να μην χάσουμε αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να τους εμβολιάσουμε», είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Τζανάκης επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη όλοι όσοι είναι άνω των 50 να πραγματοποιήσουν την τρίτη εμβολιαστική δόση, εξηγώντας πως «μετά από 7-8 μήνες είναι επίνοσοι».

Σαρηγιάννης: Μέχρι και 5.000 κρούσματα την ημέρα

Το "καμπανάκι" για αύξηση των κρουσμάτων ακόμα και στα 5.000 την ημέρα, έκρουσε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.
Ο κ. Σαρηγιάννης μιλώντας στον ΑΝΤ1 τάχθηκε υπέρ της ενημέρωσης για τον εμβολιασμό πόρτα - πόρτα.
"Θα ήθελα να κάνω μια έκκληση σε όλους: δεν χρειάζεται να φοβηθούμε όταν φθάσουμε τα 10.000 κρούσματα ημερησίως. Αν φθάσουμε εκεί δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα εμβολιαστούμε" είπε χαρακτηριστικά.

Καπραβέλος: Δεν έχουμε καμία κλίνη εντατικής διαθέσιμη - Θα εμβολιαστούμε όλοι ή θα ζήσουμε τραγωδίες

«Για την επόμενη εφημερία δεν έχουμε καμία κλίνη εντατικής διαθέσιμη, κάνουμε απεγνωσμένες προσπάθειες να διαμορφώσουμε χώρους σε χειρουργεία για να προστατέψουμε όσους τυχόν κινδυνέψουν », τόνισε ο διευθυντής της ΜΕΘ Παπανικολάου , Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας για την οριακή κατάσταση που έχουν φτάσει τα νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα.
Ο κ. Καπραβέλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημείωσε πως βρισκόμαστε εν μέσω μιας δύσκολης κατάστασης αναφορικά με την πανδημία και είπε χαρακτηριστικά πως «ή θα εμβολιαστούμε όλοι μαζί ή θα ζήσουμε τραγωδίες».
Ο ίδιος τόνισε την ανάγκη η κυβέρνηση να παρέμβει με την επιβολή μέτρων, λέγοντας ότι με τα σημερινά δεδομένα οδηγούμαστε προς τα βράχια.
«Κάτι πρέπει να κάνει ο καπετάνιος», όπως είπε.

Παγώνη για ΜΕΘ

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, ανέφερε ότι η πληρότητα στις ΜΕΘ σε Θεσσαλονίκη και Βόρεια Ελλάδα έφτασε το 95,7%, ενώ στην Αθήνα το 75%.
Η ίδια μίλησε για τη σημασία της 3ης δόσης εμβολίου εξηγώντας πως η χορήγησή της είναι κρίσιμη ειδικά για όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα.
«Κάνουμε έκκληση να εμβολιαστούν για την δική τους ασφάλεια», σημείωσε.

Βασιλακόπουλος: Tα μέτρα δεν τηρούνται σχεδόν πουθενά - Να απαγορευτούν οι μεικτοί χώροι στην εστίαση

«Τα μέτρα δεν τηρούνται σχεδόν πουθενά, ο κόσμος έχει αποφασίσει ότι δεν θα τα ακολουθεί», τόνισε ο καθηγητής πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας, Θ. Βασιλακόπουλος, ο οποίος και εκτίμησε ότι θα υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων.
Ωστόσο, ο κ. Βασιλακόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ δεν προχώρησε σε ακριβή πρόβλεψη, εξηγώντας πως «χάνεται η εμπιστοσύνη του κόσμου στην επιστήμη» αν δεν επαληθευτεί.
Με φόντο την έξαρση της πανδημίας, ανέφερε ότι θα πρέπει να απαγορευτεί η χρήση μεικτών χώρων στην εστίαση και αυτοί, μέσα και έξω από τα μαγαζιά, να λειτουργούν μόνο για εμβολιασμένους.
Ακόμη, ο κ. Βασιλακόπουλος υποστήριξε ότι θα πρέπει να γίνει επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε ομάδες ανθρώπων που έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο.
«Είναι αστείο σε ένα κατάστημα όλοι οι θαμώνες να πρέπει να είναι εμβολιασμένοι και εργαζόμενοι να μπορούν να είναι ανεμβολίαστοι», είπε χαρακτηριστικά.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης