Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΕΣΗΕΑ: «Καμία πρόοδος στην εξιχνίαση της δολοφονίας Καραϊβάζ»

ΕΣΗΕΑ: «Καμία πρόοδος στην εξιχνίαση της δολοφονίας Καραϊβάζ»
Όπως τονίζεται, μεταξύ άλλων, έχουν ήδη περάσει περισσότεροι από έξι μήνες από τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ «χωρίς να διαφαίνεται καμία πρόοδος στην εξιχνίαση του εγκλήματος» 

Εντατικοποίηση των ερευνών για τη σύλληψη των δραστών της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ ζητά η ΕΣΗΕΑ από τον Τάκη Θεοδωρικάκο.
Η ΕΣΗΕΑ αναφέρει πως ζητά το παραπάνω «ενόψει της Διεθνούς Ημέρας για τον Τερματισμό της Ατιμωρησίας των Εγκλημάτων κατά των Δημοσιογράφων, που καθιερώθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ το 2013 και τιμάται κάθε χρόνο στις 2 Νοεμβρίου».
Όπως τονίζεται, μεταξύ άλλων, έχουν ήδη περάσει περισσότεροι από έξι μήνες από τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ «χωρίς να διαφαίνεται καμία πρόοδος στην εξιχνίαση του εγκλήματος».
«Παρότι, κατά τη δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών στο Συμβούλιο της Ευρώπης στις 7 Οκτωβρίου 2021 (την οποία σας επισυνάπτουμε αρ. πρωτ. ΕΣΗΕΑ 1140/11.10.2021), η έρευνα για τους δράστες της δολοφονίας παραμένει απόλυτη προτεραιότητα της Ελληνικής Αστυνομίας και των υπηρεσιών της, δεν έχει γίνει γνωστή καμία εξέλιξη για το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα, που έχει συγκλονίσει τον δημοσιογραφικό κόσμο και έχει σημαδέψει τον κλάδο της ενημέρωσης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό» συμπληρώνεται.
Σε άλλο σημείο, η ΕΣΗΕΑ υπογραμμίζει ότι η εξιχνίαση της δολοφονίας «είναι επιβεβλημένη όχι μόνο για να απονεμηθεί δικαιοσύνη ως προς το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, αλλά και για να εμπεδωθεί αίσθημα ασφάλειας στους Έλληνες δημοσιογράφους».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης