Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τι λέει όμως ο... Μπαμπινιώτης για τη λέξη «Meta» και την στροφή του Facebook; Η εξήγηση

Τι λέει όμως ο... Μπαμπινιώτης για τη λέξη «Meta» και την στροφή του Facebook; Η εξήγηση
Δίνει τον ορισμό της λέξης όπως αυτός υπάρχει στο λεξικό του: «Μετα- […] 5. (α) υπέρβαση ή κριτική σε επιστήμη, μέθοδο κ.ά.: μετα-μοντερνισμός, μετα-ηθική (β) σχέση ή ενασχόληση με κάτι: μετα-γλώσσα, μετα-λεξικογραφία»
Σχετικά Άρθρα

Την αλλαγή του ονόματος της Facebook Inc. σε Meta, που παραπέμπει στην ελληνική λέξη «μετά», σχολίασε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης

Αρχικά, παραθέτει τις δηλώσεις του ίδιου του Zuckerberg ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε πως η ελληνική λέξη Meta επιλέχθηκε γιατί σημαίνει το «πέρα» και συμβολίζει την πορεία προς ένα μέλλον όπου όλοι θα μπορούν «να δημιουργούν νέες ευκαιρίες» και «να βιώνουν καινούργια πράγματα».

Στη συνέχεια, δίνει τον ορισμό της λέξης όπως αυτός υπάρχει στο λεξικό του: «Μετα- […] 5. (α) υπέρβαση ή κριτική σε επιστήμη, μέθοδο κ.ά.: μετα-μοντερνισμός, μετα-ηθική (β) σχέση ή ενασχόληση με κάτι: μετα-γλώσσα, μετα-λεξικογραφία».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Zuckerberg αποκάλυψε επίσης ότι, παρά τη μετονομασία της εταιρείας, κάθε εφαρμογή όπως το Facebook, το WhatsApp και το Instagram θα διατηρήσει κανονικά την ονομασία της. Από τον Δεκέμβριο όμως η Meta Platforms Inc. θα έχει στο χρηματιστήριο τη συντομογραφία MVRS. 

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης