Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα για ιερέα που προέτρεπε πιστούς να μπουν χωρίς μάσκα σε ναό

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα για ιερέα που προέτρεπε πιστούς να μπουν χωρίς μάσκα σε ναό
Το περιστατικό καταγράφηκε σε ζωντανή σύνδεση από τη δημόσια τηλεόραση, ενώ σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης ένα 24ωρο αργότερα, γίνεται λόγος για «ατυχές συμβάν»

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ιερέας του Αγίου Δημητρίου προέτρεψε τους πιστούς να εισέλθουν χωρίς μάσκα σε ναό, στη Θεσσαλονίκη. Το περιστατικό συνέβη ανήμερα του εορτασμού του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης, παρά τις περί του αντιθέτου συστάσεις της αστυνομίας.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ο εισαγγελέας ποινικής δίωξης παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί, εάν τελέστηκε το αδίκημα της διέγερσης σε ανυπακοή. Η έρευνα ανατέθηκε στην αστυνομία.

Μητρόπολη Θεσσαλονίκης: Ατυχές συμβάν

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το περιστατικό καταγράφηκε σε ζωντανή σύνδεση από τη δημόσια τηλεόραση, ενώ σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης ένα 24ωρο αργότερα, γίνεται λόγος για «ατυχές συμβάν», που προέκυψε εξαιτίας μιας «στιγμιαίας και μεμονωμένης παρανόησης μεταξύ των εμπλεκομένων προσώπων».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι το γεγονός «έλαβε διαστάσεις και μεγαλοποιήθηκε ως μη όφειλε», ενώ τονίζεται πως γενικά η συνεργασία των υπευθύνων του Ναού και των εκπροσώπων της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε σε κλίμα απόλυτης συνεννόησης.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης