Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μόσιαλος: Η πανδημία θα διαρκέσει έως το τέλος του 2022 - Θα είναι επώδυνο εάν δεν αυξηθούν οι εμβολιασμοί

Μόσιαλος: Η πανδημία θα διαρκέσει έως το τέλος του 2022 - Θα είναι επώδυνο εάν δεν αυξηθούν οι εμβολιασμοί
Ο Ηλίας Μόσιαλος τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης των εμβολιασμών
Σχετικά Άρθρα
Την εκτίμηση ότι η πανδημία θα διαρκέσει έως το τέλος του 2022 εξέφρασε ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας στο LSE, Ηλίας Μόσιαλος, υπογραμμίζοντας ότι η έξοδος θα είναι επώδυνη εάν δεν αυξηθούν οι εμβολιασμοί.
«Αν όλα πάνε καλά, με την έννοια ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των εμβολιασμένων σε παγκόσμιο επίπεδο, ήδη προσεγγίζουμε το 50% με μία δόση. Ο στόχος βέβαια του ΠΟΥ είναι να φτάσουμε μέχρι την άνοιξη το 70%. Δύσκολο το βλέπω αυτό, σε σχέση με την διαθεσιμότητα των εμβολίων» είπε μιλώντας στον Σκάι και συνέχισε «επομένως μιλάμε για το τέλος του 2022 για να μπορέσουν να εμβολιαστεί η πλειοψηφία των πολιτών και φυσικά θα πρέπει να αυξηθεί και ο αριθμός των εμβολιασθέντων στην χώρα μας. Διαφορετικά η έξοδος από την πανδημία στην Ελλάδα θα είναι πιο επώδυνη, δηλαδή ο μεγάλος αριθμός νεκρών – που είναι κυρίως στους ανεμβολίαστους – θα αυξηθούν. Γιατί; Γιατί έχουμε μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστων στους άνω των 60 ετών».
Ειδικά για την Ελλάδα, ο κ. Μόσιαλος προέβλεψε ότι το τέλος της πανδημίας του κορονοϊού θα έρθει και για τη χώρα μας το τέλος του 2022. «Αυτή είναι η προσδοκία», ανέφερε χαρακτηριστικά και εξήγησε: «Γιατί έτσι όπως πάμε θα εκτεθεί ένα πολύ σημαντικό μέρος του πληθυσμού στον ιό και θα αποκτήσουν ανοσία μέσω της έκθεσης. Αλλά εκεί θα έχουμε τις απώλειες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης