Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καταγγελία για αστυνομική βία: ΜΑΤ χτύπησαν δικηγόρο επειδή διαμαρτυρήθηκε για κακοποίηση διαδηλωτή

Καταγγελία για αστυνομική βία: ΜΑΤ χτύπησαν δικηγόρο επειδή διαμαρτυρήθηκε για κακοποίηση διαδηλωτή

Ο δικηγόρος κατήγγειλε και την επίθεση σε μαγαζί -για την οποία έχει έρθει στο «φως» βίντεο ντοκουμέντο- όπου αστυνομικός των ΜΑΤ έσπασε τζαμαρία

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων καταγγέλλει βιαιοπραγία εναντίον δικηγόρου μέλους της από αστυνομικό των ΜΑΤ.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο δικηγόρος Βασίλης Αρχιμανδρίτης δέχθηκε χτύπημα στο πρόσωπο από αστυνομικό των ΜΑΤ όταν διαμαρτυρήθηκε για την κακοποίηση διαδηλωτή από δυνάμεις των ΜΑΤ.
Μάλιστα, όπως γράφει πάντα η ανακοίνωση, όταν δήλωσε την ιδιότητά του στον επικεφαλής της διμοιρίας των ΜΑΤ, εισέπραξε μία «χυδαία συμπεριφορά και απώθηση με τις ασπίδες των αστυνομικών».
Σημειώνεται πως καταγγελία έχει εκδώσει και η TO Δικαιοσύνης της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, που κάνει λόγο για «απαράδεκτο και προκλητικό» γεγονός.
Ο Βασίλης Αρχιμανδρίτης, μιλώντας στο 902.gr, περιέγραψε πως «Ακριβώς μπροστά μου, κυριολεκτικά, χωρίς καμία αφορμή και αιτία, ένας ΜΑΤατζής ρίχνει μια φυσουνιά δακρυγόνο και άλλος ένας πετάει δακρυγόνο στους διαδηλωτές. Κατευθείαν τα υπόλοιπα ΜΑΤ τους κυνηγάνε και αρχίζουν τα γκλομπ.
Ενας αναρχικός, τότε, ανοίγει έναν πυροσβεστήρα.
Τέσσερις-πέντε πέφτουν κάτω και τους πιάνουν τα ΜΑΤ. Μπροστά μου ένας άνδρας των ΜΑΤ πατάει το λαιμό ενός πεσμένου στο έδαφος, διαδηλωτή, του λέω να σταματήσει να το κάνει και τότε ο επικεφαλής των ΜΑΤ μου ρίχνει μπουνιά στη μούρη».
Τέλος, ο δικηγόρος κατήγγειλε και την επίθεση σε μαγαζί -για την οποία έχει έρθει στο «φως» βίντεο ντοκουμέντο- όπου αστυνομικός των ΜΑΤ έσπασε τζαμαρία.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης