Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ναυάγιο στη Χίο - Ανασύρθηκαν νεκροί μετανάστες, μεταξύ των οποίων και παιδιά

Ναυάγιο στη Χίο - Ανασύρθηκαν νεκροί μετανάστες, μεταξύ των οποίων και παιδιά
Από το πρωί στο σημείο του συμβάντος είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος Ελληνική Ακτοφυαλακής

(upd 2) Τραγικός είναι ο επίλογος του ναυαγίου στη Χίου, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες, τέσσερις άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά ηλικία 4 και 10 ετών.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι άλλοι δυο σοροί είναι γυναικών, ηλικίας 35 με 40 ετών.
Παράλληλα, ένα άτομο εξακολουθεί να αγνοείται και συνεχίζονται οι έρευνες με πλωτά και εναέρια μέσα για τον εντοπισμό του, ενώ 22 έχουν διασωθεί (14 άνδρες, 7 γυναίκες και ένα παιδί).
Στο σημείο, όπου είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος, έχουν διασωθεί έως τώρα 22 άτομα (14 άνδρες, 7 γυναίκες και ένα παιδί), ενώ ακόμη ένα άτομο αγνοείται.

Νωρίτερα το bankingnews.gr μετέδιδε:

Τις σορούς τριών ατόμων περισυνέλεξε από τη θαλάσσια περιοχή ανατολικά νοτιοανατολικά της Χίου το Λιμενικό Σώμα, έπειτα από βύθιση λέμβου με αλλοδαπούς.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι αλλοδαποί που επέβαιναν στη λέμβο -που πιθανότατα ήταν 27- κάλεσαν σε βοήθεια μέσω του 112, λέγοντας ότι το σκάφος τους βρίσκεται σε δυσχερή θέση.
Από το πρωί στο σημείο του συμβάντος είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος Ελληνική Ακτοφυαλακής και έως αυτήν τη στιγμή έχουν διασωθεί 21 άτομα (13 άνδρες, 7 γυναίκες και ένα παιδί).
Στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συμμετέχουν πλοίο ανοιχτής θαλάσσης και δύο πλωτά του Λιμενικού Σώματος, ένα ελικόπτερο super puma, ένα ελικόπτερο του ελληνικού στρατού, ένα πλοίο δύναμης του ΝΑΤΟ, τρία αλιευτικά και τρία παραπλέοντα πλοία. Στη θαλάσσια περιοχή πνέουν άνεμοι 5 με 6 μποφόρ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης